Dnes v Ulici: Velikonoční pomlázka usmíří Vojtu a Miloška a znovu je svede na scestí

Dnes v Ulici: Velikonoční pomlázka usmíří Vojtu a Miloška a znovu je svede na scestí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také v Ulici se slaví Velikonoce a u Marečků znovu stojí za to. Usmíření Vojty a Miloška se totiž musí oslavit klukovinou. Tentokrát bude mít alespoň šťastnější průběh než minulý rok. Velikonoce se nevyhnou ani Ivě, kde na koledu přijde šťouravý Kaštan.

Vojta jde na koledu sám, ale nestojí to za nic

Vypadá to, že letošní velikonoční koleda nebude stát za nic. Kdyby ho rodiče nepřemluvili, Vojta by na ni vůbec nešel. Jeho táta ví, jak těžké to pro něj musí být. Také ho později nachází na lavičce ve velmi skleslé náladě. To dokáže napravit jedině usmíření. Na tom už ostatně zapracoval. Dostal nápad zavolat tátovi od Miloška a domluvit schůzku. Stačilo málo a bylo po konfliktu. Kluci se spolu znovu vesele baví a mají pocit, že své znovuzískané přátelství musí něčím zpečetit. Že by další velikonoční lumpárnou jako minulý rok?

Vojtu už fotbal nebaví, protože v něm není za hvězdu

Teprve až čas ukáže, jak vážně to Vojta s tím fotbalem myslí. Už je to podruhé za velmi krátkou dobu, co se chce vymluvit. To se Karle a Kryštofovi samozřejmě nelíbí. Oba se shodují na tom, že fotbal dělá teprve krátce, aby už to odpískal. Zkusí tomu dát ještě nějaký čas. Kryštof dokonce ví, co za Vojtovou nechutí stojí. Jednoduše už není za hvězdu. Jsou tam i lepší kluci a Vojta se musí smiřovat s neúspěchem. Každopádně Luboš je pro něj dobrým koučem. Pokaždé ho ujistí o tom, že fotbal byl správným rozhodnutím.

Kryštof má podezření, že Tony jede v maturitě s ním

Kryštof, kterému se učení i nadále daří skrývat, a to i za cenu toho, že lže vlastnímu synovi, chytá podezření. Tony totiž až podezřele překypuje informacemi, které mu však k ničemu nejsou. Vždy má co říct k maturitním otázkám, ale vymlouvá se na zábavné kvízy. Jenže to mu Kryštof už nevěří. Že by se na maturitu připravoval spolu s ním? Kniha s řadou barevných poznámek nalezená pod barem tomu nasvědčuje.

Luboš má donášku piva až k nemocniční posteli

O Lubošova velikonočního zajíčka se postarají Vojta s Miloškem, když mu láhev piva donesou až do nemocnice. Pro Luboše je to překvapení, pro ně dva velké dobrodružství. Luboš je nechce potopit, a tak Vojtu prosí, aby se mu ozval, když dojedou domů. Na samostatnou cestu domů však už nedojde, protože přichází Věrka. Ta se nestačí divit, koho to v nemocnici vidí. A diví se i Marečkovi, kterým připadá, že Vojta se v poslední době poslušnosti vymyká až příliš.

K nemilému překvapení Klímů koleduje i Kaštan

Dobrou náladou Iva pořád nepřekypuje. Čas od času se jí však podaří i nějaký vtípek. Přesto jim moc do smíchu není, když na dveře zaklepe Kaštan, aby je zdržel a dával jim otázky na tělo. U Klímů Kaštan domluví nejen Michalovu brigádu, nýbrž i masáž pro sebe.

Zdroj článku:
  • Autorský text