Specialisté: Pochvala za vyřešení dvou vražd majora Strouhala moc nepotěšila

Specialisté: Pochvala za vyřešení dvou vražd majora Strouhala moc nepotěšila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dva zdánlivě nesouvisející případy měly nakonec překvapivě společné rozuzlení. Za normálních okolností je odhalení vraha úspěchem, ale tentokrát se moc neslavilo. Když zoufalost dožene obyčejné lidi k tomu, že vezmou spravedlnost do svých rukou, tak ani kriminalisté nemají z vyřešení případu radost.

A vyšetřování prvního případu začalo hned po ránu. Zastřelený muž, který si byl v lese, kde jej nalezli mrtvého, zaběhat, hned kriminalisty nasměroval k jeho manželce. Ta sice neříkala pravdu, ale tentokrát nešlo o spor v manželství. Zastřelený realitní makléř měl mladou milenku, takže se nabízelo, že manželka nevěrníka potrestala po svém. Navíc neměla alibi, protože byla podle své výpovědi doma. Jenže lhala a její mobil byl jednu chvíli podezřele blízko zastřeleného manžela. V týmu kriminalistů se tak debatovalo o tom, zda je či není vrahem.  

Vše se změnilo v okamžiku, kdy v kufru zaparkovaného auta v blízkosti golfového hřiště byla nalezena ubodaná žena. To, co bylo zarážející, byla její profese. Během dvou dnů kriminalisté našli dvě těla, která patřila realitním makléřům, kteří vyhlásili bankrot.  Ale to byly jediné věci, které měli oběti společné. Kapitán Kovář od začátku tvrdil, že jde o jeden případ, ale nic tomu nenasvědčovalo.

Manželka zavražděného muže upozornila kriminalisty na jednoho nespokojeného klienta, kvůli kterému její manžel vyhlásil bankrot. Ten měl však v době vraždy alibi. Kriminalisté postupně zjistili, že zavražděný Kliment nebyl žádný svatoušek a poškozený Šofr měl dobrý důvod k tomu, aby ho zabil. Jenže měl neprůstřelné alibi. V době vraždy byl u psychoterapeutky.

Jiří Hána na civilní fotografii
Jiří Hána na civilní fotografii. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ani zavražděná Maděrová nebyla poctivou podnikatelkou a uvedla do neštěstí pár rodin. Sama si žila se synem jako v bavlnce, majetek přepsala na syna, peníze převedla na jeho účet a vyhlásila bankrot. Její syn byl tak podezřelým číslo jedna, protože, jak vyplynulo z vyšetřování, v poslední domě si s matkou moc nerozuměl. Matka po něm chtěla vrátit peníze a také měl prodat dům. Mlady Maděra nepracoval a matčin plán by mu trochu zkomplikoval život. Zatímco ona by si do smrti užívala někde v exotice, on by se musel konečně osamostatnit. I to by mohl být důvod k vraždě. Stejně tak se mohli vzbouřit i podvedení klienti. V jedné z podvedených rodin byla dokonce došlo k sebevraždě.

  

Případy v průběhu vyšetřování vypadaly tak, že spolu nesouvisí, a to až do okamžiku, kdy si mladý Karas všiml zajímavosti ohledně polohy jednoho z telefonů. Potom už vyšetřování nabralo jistý směr, jen Strouhal opět dost nelibě nesl, že se mu do práce opět namontoval Vondráček, kterému prostě práce v terénu chybí. 

Za mladým Karasem se zastavila maminka, která byla orodovat za staršího syna. Na Matěje naléhala, aby bratrovi odpustil. 

Zdroj článku:
  • autorský článek