Zlatá labuť změní uniformy, ale zůstávají oblíbené postavy i nenáviděný Bouchner

Zlatá labuť změní uniformy, ale zůstávají oblíbené postavy i nenáviděný Bouchner
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kulisy pro seriál byly velmi drahou záležitostí, a tak se předpokládalo, že se bude točit více řad, pokud si tedy diváci seriál oblíbí. Přestože byl nasazen ve čtvrtek, kdy statisíce seriálových diváků odvádí primácký seriál ZOO, své diváky si nakonec našel, a tak se dočkáme další série dobového seriálu.

Nové díly už se točí a druhá řada se k divákům dostane po letní prázdninové pauze. Děj bude stále situovaný do drsného roku 1939, kdy došlo k okupaci Čech, Moravy a Slezka vojsky nacistického Německa. V důsledku okupace vznikl autonomní Protektorát Čechy a Morava. Německo tímto aktem porušilo Mnichovskou dohodu z roku 1938.

Obyvatele tohoto území čekala těžká doba a seriál odráží jen střípky tíživého období, které si naši prarodiče a praprarodiče museli prožít.

Hrdinové seriálu musí v této době hlavně přežít. Pro mladé lidi je to také doba, kdy musí najít způsob, jak pokračovat ve svém přirozeném životním stylu, a to době navzdory. Lidé mnohem více musí spoléhat na soudržnost, osobní statečnost a lidskost.

Právě jsme začali natáčet novou sérii, na kterou se diváci mohou těšit po prázdninách. Příběhy Báry, Petra, Ireny, Aleny a všech ostatních postav budou pokračovat pod ještě větším tlakem nacistické okupace,

prozrazuje producent seriálu Filip Bobiňski.

 Už v závěru této sezony začne citelně přituhovat. Nacističtí okupanti začínají více uplatňovat svou sílu na naše postavy. Vše vyvrcholí překvapením, kdy se diváci dozvědí, kdo převezme nadvládu nad naším obchodním domem,

uvádí producent Bobiňski.

Osudů hrdinek a hrdinů našeho seriálu se dotknou konkrétní historické události – fotbalový zápas Česko: Německo, vlastenecký pochod na Říp nebo bojkot veřejné dopravy. Nejen rodina Kučerových se ocitne pod obrovským tlakem. Diváci se dozví, kdo z našich postav se ukáže jako charakter a kdo se pod tíhou doby zlomí. Nová sezóna také nabídne více exteriérových scén, ukážeme nová atraktivní prostředí, točit budeme i se zvířaty,

slibuje kreativní producentka Klára Follová.

Marta Dancingerová, která ztvárňuje tvrdohlavou Báru Veselou, si pochvaluje nové uniformy, které jsou z lepšího materiálu. Za změnu je ráda i proto, že prakticky celé natáčení trávila ve fialové uniformě, a tak je změna velice příjemná. Nové kostýmy pro seriál opět vytvořila Michala Horáčková Hořejší.

První série se s diváky rozloučí 21. dílem vysílaným 22. června a novinky budou zveřejněny během léta.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský text