Ulice: Jak se do prázdnin vyvine ostře sledovaný vztah Vandy a Luďka?

Ulice: Jak se do prázdnin vyvine ostře sledovaný vztah Vandy a Luďka?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Neklaplo to… prostě to nevyšlo. Na to, aby se to mohlo podařit, to byla buď příliš velká lež, nebo by musel být Luděk úplný ignorant. Vanda je v Kanadě už třetí měsíc a jemu se to nepozdává. Co bylo ještě průhlednější byl fakt, že mu Vanda doslova zakazovala za ní přiletět.

Měla k tomu pádný důvod. Pro polibek a povzbuzení by musel odjet jiným směrem, a sice do Rakouska. Teď to vypadá, že Vanda skočí pod vlak, protože manželství, které měla už v hrsti, se jí teď úplně rozsypalo.

Luděk Vandu nezabije v tom horším případě se nejspíš Vanda zabije sama

Vanda má nakonec štěstí v neštěstí, že je tak daleko z dosahu rozlíceného Luďka. V takovém afektu ho Jolana ještě nikdy neviděla a nejhorší na tom je, že se mu vůbec nediví. Vždyť ho všichni oklamali a ona na tom hned po Vandě nese největší vinu. Měla svou dceru donutit, aby řekla pravdu. Jenže Vanda se přiznat nechtěla. Místo toho vymyslela lacinou lež ohledně komplikací s dědictvím po tátovi. Možná by to i vyšlo, kdyby to netrvalo tak dlouho. Luděk si zkrátka život po svatbě bez manželky nepředstavoval.

A tak místo toho, aby se Vanda před rodinou nesla jako paní Voláková a pracovala hezky v teple v kanceláři, bude opět Vandou Veselou až po uši zabřednutou v depresi někde vytírat záchody. To spíš ale dříve skočí pod vlak. Bylo by to pro ni velké ponížení. Hlavně by ji zabil fakt, že už nikdy nebude s Luďkem. Ale opravdu toto nastane? Opravdu se Luděk rozhodl pro rozvod? Nedá jí ani šanci mu celou situaci z očí do očí vysvětlit? Vždyť se mu tolik dostala pod kůži!

Z Vandy a Luďka se stal v Ulici skvostný páreček. Dva lidé bolaví po rozchodu a rodinných křivdách si k sobě našli cestu a zamilovali se do sebe. Zprvu si Luděk s Vandou jenom hrál. Později však v hloupoučké naivce našel zalíbení. Vanda je přesně jeho typ.

Z ostudy kabát aneb kdo chce víc, nemá nic!

Jedna zpropadená návštěva kasina a v ní jedna výhra ve Vandě vyvolala pocit, že díky hvězdám a štěstí na své straně může zbohatnout. Jak moc jí tehdy hvězdy lhaly. Pokud nějaké bohatství přece jen předpovídaly, bylo to bohatství zkušeností. Ty už Vanda má. Tolik průšvihů jako Vanda v rodině v tak krátkém čase nikdo neudělal. A tak místo toho, aby popíjela kávu v saténovém župánku na zahrádce svého vysněného domečku, spadne do tvrdé reality bez peněz, bez prestižní práce, domečku a co nejhůře –⁠ i bez Luďka. Ten jí totiž nechce vůbec vidět. Nenechal si nic vysvětlit a představuje si, že tam snad Vanda maká v nevěstinci. To je ostuda, kterou nepřežije. Že by jen Julie nakonec měla pravdu v tom, že Luděk díky nahromaděným negativním emocím zemře na infarkt?

Nezbývá než čekat, jestli jejich vztah vůbec nějak půjde slepit. Čím by režiséři získali více napětí? Pokud by Vandu nechali opuštěnou a v depresích? To už tady jednou bylo a nejspíš by se opakovali. Nezbývá než ji nechat škemrat u Luďka tak dlouho, dokud nepoleví. Ostatně rozvedení taky nebudou hned. Možná se Vandě podaří Luďka znovu oblbnout. Pokud ano, bude se nejspíš muset rozloučit s prací Luďkovy asistentky i s volným přístupem k jeho kartě. Pak by platila jiná pravidla.

Zdroj článku:
  • Autorský text