Dnes v Ulici: Frantovo nepříjemné zjištění a Karlino nezištné gesto

Dnes v Ulici: Frantovo nepříjemné zjištění a Karlino nezištné gesto
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už to vypadalo, že tuhle důležitou drobnost Ulice zamete pod koberec, ale ne – František nakonec přece jenom zjistí, s jakými výmysly se Skyler pustila do Báry. Že prý ji opustil, poněvadž byla příliš nudná. Věrka s Lubošem dnes také oněmí úžasem, a to kvůli Karlinu nečekanému gestu.

Franta se dozví, jakou lež Skyler napovídala Báře

Bára pojede na celé léto do Japonska, aby hlídala chlapečka svých už osvědčených zaměstnavatelů. Strach nemá, už s nimi byla na podobné výpravě v Izraeli. Když to v Coolně nadšeně líčí Brunovi a Františkovi, nemůže si nevzpomenout, co se během její tehdejší cesty odehrávalo doma – na to, jak ji Franta podváděl. Snad proto si neodpustí poznámku, že se s ní tenkrát nudil. Pak se to pokusí zamluvit a raději ve spěchu odejde, ale Franta to nechce nechat plavat. Bruno mu prozradí, že právě tohle Báře napovídala Skyler. Že se s ní nudil, a proto jí dal kopačky.

 

Frantu takové zjištění pochopitelně rozhodí. Promluví si o tom s Aničkou, která mu ještě předtím oznámí, že jí v domově nabídli práci. Jednalo by se o dočasný záskok, ale byla by celý den obklopená dětmi. Nejspíš by to znamenalo skončit v bistru, kde také pracuje ráda. Bude se muset ještě rozmyslet.

Do Prahy mezitím přijedou Jean-Claude, Chris a Skyler, což Františka samozřejmě potěší. Nemůže se však zbavit nepříjemného pocitu a silného nutkání popovídat si s přítelkyní o samotě. Naneštěstí se mu během dne už nenaskytne vhodná příležitost. Unavená Skyler totiž po cestě usne.

Karla zachrání a dojme Věrku s Lubošem

Kryštof se před Karlou zmíní o finančních problémech svých rodičů. Prozradí jí, že Věrka s Lubošem kvůli rozbité pračce způsobili škodu za 40 000 Kč a nevědí, z čeho ji zaplatí. Od něj nebo Tonyho si přitom další peníze půjčovat nechtějí.

Věra bude Karlu vždy pokládat za součást rodiny.
Věra bude Karlu vždy pokládat za součást rodiny. | Zdroj: TV Nova

Karla vezme věci do vlastních rukou. Aniž by někomu něco řekla, doplatí dluh za Marečkovy. Ti jsou jejím velkorysým gestem natolik ohromení a dojatí, že jí hned zajdou poděkovat do jejího nového bytu na policejní ubytovně. Trvají na tom, že jí všechno splatí, ale Karla to nebere jako půjčku. Uvědomuje si, že některé věci se napravují mnohem hůř než taková hloupost, kterou lze jednoduše vyřešit penězi. Přizná Věrce a Lubošovi, že o ně po rozvodu nechce přijít. Neumí si představit, že už by nebyli rodina. To se ale podle Marečkových nikdy nestane. Karla k nim přece patří.

Zdroj článku:
  • Autorský text