Propadáky mezi českými filmy: Nepovedený taneční film, nesmyslná pohádka nebo nudná komedie

Propadáky mezi českými filmy: Nepovedený taneční film, nesmyslná pohádka nebo nudná komedie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne vždy se všechno povede a občas se i filmovým mistrům povede natočit naprostý propadák. Na několik takových bychom narazili i mezi českými film. Podívejte se na tři z nich a na to, proč neměly velký úspěch.

Backstage - 35 %

Příběh teenagerů, kteří se snaží vyhrát taneční soutěž jsme na filmovém plátně už viděli v několika zpracováních, a to většinou mnohem lepších než právě Backstage. Ta totiž dokazuje, že je možné i tak jednoduchý námět zcela pohřbít. Problémy postav a zápletka filmu jsou dost předvídatelné a nezáživné. Snímek vám dokonce nepřinese nic ani z hudby a tance. Navíc jsou tu všichni slovenští herci nadabovaní do češtiny, což špatný dojem z filmu ještě prohlubuje.

Čtěte také: Velký budget, velcí herci, malý výdělek aneb největší hollywoodské propadáky všech dob

Když draka bolí hlava - 12 %

Ještě hůře na tom je poměrně nová československá pohádka. Se scénářem přišel Petr Šiška, který za sebou měl již nepříliš úspěšný snímek Muzzikanti. Vzhledem k hereckému obsazení působila pohádka ze začátku celkem nadějně. Ve snímku vás ale čeká jen nesmyslná dějová změť a nepřehlédnutelný product placement. Tvůrci to také trochu přehnali s mixem češtiny a slovenštiny, protože čeští herci museli mluvit slovensky a slovenští zase česky. Zkrátka se z pohádky stala nepřehledná motanice všeho možného, kterou bohužel nezachrání ani Karel Gott a jiní známí herci. 

Čtěte také: Nejhorší filmy všech dob! Tohle jsou fakt propadáky

Teambuilding - 5 %

Komedie z roku 2018 ukazuje, že se dá klesnout ještě mnohem níže. Původně divadelnímu režisérovi Jánu Novákovi se totiž scénář ani trochu nepovedl a pro diváky se stal snímek velkým zklamáním. Film nemá žádný příběh ani dějovou linku, nabídne jen rádoby vtipné scény, které diváka ani trochu nepobaví. Snímek byl proto okamžitě zavalen kritikou a jeho kvalitu vystihuje i pouhých 5 % na Čsfd.

Čtěte také: Nejhorší filmy všech dob: Český muzikál bez hlavy a paty aneb proč měly „Decibely lásky“ zůstat jen písní