Velký budget, velcí herci, malý výdělek aneb největší hollywoodské propadáky všech dob

Velký budget, velcí herci, malý výdělek aneb největší hollywoodské propadáky všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hollywood je známý pro své velkolepé filmy a světově oblíbené a kultovní kinematografické kousky. Někdy ale i neuvěřitelně vysoký budget a talentovaní herci nestačí, aby se z filmu stal hit. Tohle jsou největší propadáky z fabriky snů.

Catwoman (2004)

Známá superhrdinka Catwoman dostala roku 2004 vlastní zfilmování s Halle Berryovou v hlavní roli. Přestože patří Halle Berry mezi oscarové herečky, zde nedokázala zazářit natolik jako například v Jamesi Bondovi. Za svůj herecký výkon dokonce vyhrála Zlatou malinu. Vtipné bylo, že se pro svou Zlatou malinu vskutku dostavila a osobně převzala tuto anticenu.

Film Catwoman stál produkci 100 milionů dolarů a vydělal pouze 80 milionů dolarů.   

Čtěte také: Nejhorší filmy všech dob! Tohle jsou fakt propadáky

Základní instinkt 2 (2006)

Základní instinkt z roku 1992 patří dodnes mezi nejkultovnější filmy, především díky kultovní scéně se Sharon Stone během výslechu. Navíc byl extrémně úspěšný, vydělal sedmkrát více peněz, než stál. Proto se produkční firma Sony pictures rozhodla natočit volné pokračování. I když se v hlavní roli znovu představila Sharon Stone, snímek nestál za nic. Kritika byla zničující a film vyhrál několik Zlatých malin.

S celkovým budgetem 70 milionů dolarů a čistým výdělkem 38 milionů pokryl jen o trochu více než půlku produkčních nákladů.

Čtěte také: Einstein pozdravuje aneb celebrity s extrémně vysokým IQ. Podívejte se, kdo je chytřejší, než se zdá

Osamělý jezdec (2013)

Člověk by očekával, že i nejhorší film nemůže být tak špatný, když v něm hrají Johnny Depp a Helena Bonham Carterová, když se o hudbu postaral Hans Zimmer a když celý film byl produkován Walt Disney Production. Jenže Osamělý jezdec byl i pro Deppa a pro Disney až moc silný soupeř. Na Rotten Tomatoes se může, respektive nemůže chlubit s 30 %.

Produkční i marketingové náklady vzrostly na 400 milionů dolarů a celosvětově vydělal jen 260 milionů dolarů.

Čtěte také: Hvězdou i bez hereckého vzdělání. Kteří čeští herci mají talent od Boha

Cats (2019)

Jedním z největších propadáků posledních let jsou jednoznačně "Kočky" z roku 2019. Nedá se ale říct, že by byl problém v hereckém štábu. Jména jako Judy Denchová, James Corden, Jason Derulo, Taylor Swiftová, Rebel Wilsonová, Idris Elba či Ian McKellen slibují fantastický film, jenže neexistující děj muzikální předlohy, strašidelné animace a zcela děsivý nápad, narvat na tančící šváby a myši lidské obličeje, z filmu udělal fatální finanční fiasko.

Celkem musela produkce zkousnout neuvěřitelnou ztrátu peněz. Náklady: 225 milionů dolarů. Výdělky: 75,5 milionů dolarů.