Ulice ve čtvrtek: Karla si zoufá nad situací, do které všechny dostala. Věrce a Lubošovi vyteče pračka

Ulice ve čtvrtek: Karla si zoufá nad situací, do které všechny dostala. Věrce a Lubošovi vyteče pračka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby Karla věděla, kam až její románek povede, vycouvala by z něj dřív, než by to začalo být vážné. Teď jí nezbývá než hledat ztracenou žádost o rozvod a řešit nedostatky v Kryštofově přípravě dětí do školy. Alespoň na chvíli na rozvod svého syna Věrka s Lubošem myslet nemusí. Řeší totiž pohromu ve své domácnosti. Bez koruny úspor a pojištění totiž vytopili byt pod sebou.

Věrka s Lubošem uvádějí diváky do deprese

Věrka s Lubošem jsou párečkem kontroverzních postav v Ulici. Ne každému divákovi úplně přirostli k srdci. Ať už za to může věčné sekýrování Věrky nebo Lubošovo podpantofláctví, zkrátka nejsou oblíbení. Věrka má radu na všechno a pro všechny. Že by ale sobě poradila, jak z nepříznivé finanční situace ven, to neumí, nebo možná ani nechce. Pro sebe a Luboše každou korunu několikrát obrátí, ale když se jedná o mladé, těm klidně nakoupí plné tašky jídla. Z čeho? Pořád by jim něco kupovala. A ti dary rádi přijmou.

Nikdy je ani nenapadlo, že by Věrka s Lubošem nejspíš potřebovali pomoc. A tak zatímco Luboš už ani neví, co je to maso, pro kluky se vždy něco na silný vývar najde. O nákupech v lékárně nebo o koupi dárku za stopenou žádost o rozvod ani nemluvě. Aby toho nebylo málo, pračka zapnutá v úsporném režimu jim vytopí byt. A nejen jejich, nýbrž i byt pod nimi. Nejsou tedy na nule, ale v mínusu 40 tisíc korun.

S financemi to má divné celá Marečkova rodina

A co se počtů a financí týče, rozum zůstává stát i nad finančním řešením odloučení Karly a Máry. Jak to, že Mára péči o kluky a práci nestíhá, zatímco Karla je úplně v pohodě? Proč chce Mára do jiné garsonky, než je ta od Karly? Proč platí další zbytečný nájem? Nejspíš na to má. A proč bude Karle platit alimenty, když se o kluky budou starat ve stejné míře? Nad tím zůstává rozum stát. A to ještě má platit byt, ve kterém Karla s dětmi zůstane, nebo se na jeho financování má alespoň podílet. Svůj celý plat si nejspíš Karla bude šetřit na příští zálety. Nebo jí v tom křivdíme? Když to vezmeme kolem a kolem, vyšla z toho poměrně dobře. A ještě si neodpustí Kryštofa peskovat za nedodělané úkoly.

Zdroj článku:
  • Autorský text