V zajetí: Hororový thriller, ze kterého mrazí, je na Netflixu v TOP 10

V zajetí: Hororový thriller, ze kterého mrazí, je na Netflixu v TOP 10
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak daleko může zajít mateřská láska a co to obnáší, když se vymkne kontrole. To si uvědomí mladá dívka, která má trochu osamělý život. Žije pouze ve společnosti své matky, která ji opečovává a zahrnuje láskou. Tak to alespoň má vypadat.

Před léty Diane Sherman přivedla na svět komplikovaným porodem děvčátko. Jeho prognózy pro další život nebyly nejveselejší. Děvčátko přežilo, ale lékařská diagnóza zmiňovala celou řadu komplikací, které dítě čekají. Šlo o arytmii, astma, cukrovku či ochrnutí.

Uplynulo sedmnáct let, Chloe (Kiera Allen) je navzdory kritickým prognózám po porodu v poměrně dobré kondici, i když na invalidním vozíku. Je mentálně bystrá a opečovávaná svou matkou (Sarah Paulson). Matka je jí ošetřovatelkou, učitelkou a kamarádkou.

Jak Chloe dospívá, začíná mít podezření, že před ní matka něco tají. A v poslední době, kdy dívka čeká dopis z univerzity, kam se přihlásila ke studiu, je podezřelých drobností v jejím životě stále více.

Jednoho dne Chloe pátrá v nákupní tašce po čokoládě a objevuje podezřelou lahvičku s pilulkami. Není jasné, o jaké léky jde a matka evidentně lže. Chloe se rozhodne přijít záhadám na kloub a začne právě u léků, které později identifikuje jako veterinární přípravek, který může u lidí vyvolat znecitlivění nohou. Ale proč by jí něco takového milovaná matka dělala?

Čím víc začíná pátrat, tím je chování matky podivnější a Chloe je nakonec doslova vězněm v domě, kde je odpojený telefon i internet. Pokus o útěk se nevydaří a dívka končí spoutaná ve sklepě, kde z odložených starých fotografií, novin a lékařských zpráv odhaluje šílenou pravdu o svém životě. Kdo vlastně je, když pravá Chloe zemřela krátce po porodu. Způsobuje ji matka záměrně příznaky nemocí, aby ji mohla ovládat?

Film měl premiéru na Hulu, kde se stal nejsledovanějším filmem na platformě. Diváci ocenili především herecké výkony Sarah Paulson a Kiery Allen a překvapivý závěr, který nutí k zamyšlení.

 

Zdroj:

  • autorský článek