Rodina Klímových ze seriálu Ulice: Vydrží i přes Vítkovo blízké přátelství s Ditou?

Rodina Klímových ze seriálu Ulice: Vydrží i přes Vítkovo blízké přátelství s Ditou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Klímovi jsou relativně novou posilou seriálu Ulice a rozhodně s sebou přinesli zajímavé dějové linky. Nešťastné lásky, vážná nemoc, podnikatelská příkoří, a hlavně Vítkův nepříjemný šéf, to jsou jen některé problémy, které již rodina musela řešit.

Rodinné shledání

Rodina Klímových se do Prahy přestěhovala z Lázní Libverda v roce 2020. Již předtím se v seriálu objevovala Bára Klímová, jedna z obětí násilníka Mareše a dcera Vítězslava a Ivy Klímových. Společně s rodiči se do Prahy přemístili i její sourozenci Michal a Anežka. Bára Klímová se dokázala dostat z psychických problémů vyplývajících ze znásilnění, začala chodit s Františkem Liškou a odjela studovat fotografování do zahraničí, proto se nyní v seriálu neobjevuje.

Složité dospívání

I tak má rodina Klímových starostí až nad hlavu. Anežka je vášnivý ekolog a má tendence komandovat okolí v boji za ochranu přírody, navíc prochází pubertou a s opačným pohlavím zatím štěstí nenašla. Krátký vztah s Pavčou, se kterým navštěvovala skautský oddíl, skončil rozchodem.

Ani její další láska nedopadla dobře, zamilovala se totiž do Franty, přítele sestry Báry, a sestry spolu byly nějakou dobu na kordy. Nyní se jí líbí spolužák, ale ani tady to prozatím nevypadá na úspěch.

Medaile nade vše

Mladší bratr Michal se věnuje závodně plavání, doplatil však na neposlušnost a nezodpovědnost, když se navzdory nemoci rozhodl za zády rodičů zúčastnit závodů a uhnal si zápal plic, který později zřejmě způsobil astma, s nímž se Michal nyní potýká a hrozí konec jeho plavecké kariéry.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Podnikatelský plán

Iva Klímová měla velký strach z toho, že v Praze nenajde uplatnění, po váhání si však za podpory manžela rozhodla splnit sen a otevřela si vlastní masérský salón v prostorách krejčovství, kde pracují Jitka Farská a Veronika Maléřová. Navzdory počátečním obtížím, například s úředními povoleními a spory s Jitkou, se Ivin podnik rozjel a nyní jej navštěvuje třeba Amálie Pešková.

Tvrdý bossing

Nejtěžší úděl si ovšem osud připravil pro Vítka. Počáteční nadšení ze získaného místa v bance se rychle změnilo na noční můru.

Mezi Vítkem a šéfem pobočky Robinem Havelkou bylo od počátku cítit napětí, které se postupně stupňovalo. Spor začal Havelkovými jízlivými poznámkami o Vítkově neschopnosti, pokračoval nakládáním pracovních povinností, které dělal Vítek za ostatní spolupracovníky a rozvinul se do neustálého zneužívání a ponižování před ostatními kolegy. Nešťastný Vítek se dlouho snažil příkoří snášet a dokázat Havelkovi svoje kvality, posléze ale zjistil, že se šéfovi nikdy nezavděčí a rozhodl se pro asertivní přístup, když ani s ním ničeho nedosáhl, poslal stížnost na ústřední vedení. Vítkova smůla ovšem neskončila a jen čas nám ukáže, jestli ji dokáže prolomit.

Hranice přátelství

V nesnázích poznáš přítele a Vítek našel oporu v kolegyni Ditě Tálské, která se za něj postavila i před Havelkou a celou dobu se mu snaží pomáhat. Jiskření mezi nimi neuniklo ani Ivě a ta pojala podezření, zda za kamarádstvím není něco víc.

Časté společné návštěvy hospod, Ditin šátek ve Vítkově saku, přikládají polínka do ohně žárlivosti, ale nemá Iva nakonec pravdu? Netouží Dita po vážném vztahu?

Přeci jen je samoživitelkou a s Vítkem si dobře rozumí. Pouze další díly Ulice ukážou, zda Vítek zájem Dity ustojí.

Zdroj: