Adam Sandler bude astronautem v novém dramatu Netflixu. Co má film společného s Českem?

Adam Sandler bude astronautem v novém dramatu Netflixu. Co má film společného s Českem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký herec Adam Sandler se vrací do dramatické tvorby a bude mít hlavní roli ve sci-fi dramatu podle knihy Jaroslava Kalfaře, který žil až do 15 let v České republice. Režisérem dosud nepojmenovaného snímku bude Johan Renck, držitel ceny Emmy, který stojí za úspěšným seriálem Černobyl.

Co víme o obsahu filmu

Příběh se soustředí na českého astronauta putujícího do blízkosti Venuše do nebezpečné oblasti s mezigalaktickým prachem. Na cestě dlouhé 8 měsíců se na jeho lodi objevuje záhadné mimozemské stvoření, se kterým se spřátelí.

Pokud se bude scénárista Colby Day držet knihy, tak jde o příběh osamělého chlapce vyrůstajícího na českém venkově u prarodičů. Jeho zájem o vědu je tak hluboký, že se z něj nakonec stane astronaut a zúčastní se nebezpečné mise, protože nikdo jiný o takové dobrodružství neměl zájem. Astronaut má jen velmi malou šanci na přežití, přesto mladý muž upřednostnil nebezpečí před manželstvím, které za sebou nechal. V jeho případě šlo o útěk za každou cenu. Cestu tak tráví filozofickými debatami s fiktivním tajemným mimozemšťanem o lásce, životě a smrti. Vybuduje si ke tvorovi přátelský vztah.

Cesta vesmírné lodi končí tragédií, ale astronauta zachrání ruská posádka, která v oblasti plní tajnou misi. Jeho zachránci ho upozorní, že po návratu na Zemi bude uvězněný, aby nemohl jejich přítomnost v oblasti prozradit. Nakonec se ale s jedním z Rusů spřátelí, protože Rus má podobný zážitek s tajemným vesmírným stvořením, které ho doprovázelo na cestě vesmírem. Rus mu pomůže s útěkem a mladý muž se vrací do rodné země.

Kdo je autorem knižní předlohy

Nestává se tak často, aby ve spojitosti s americkým filmovým projektem zaznělo české jméno, které navíc není známé.

Jaroslav Kalfař se narodil v roce 1988 v Praze a v patnácti letech odešel žít do Spojených států. Anglicky se naučil sledováním animovaných filmů. Nakonec vystudoval veřejnou univerzitu na Floridě a postgraduální titul MFA na New York University. V roce 2018 získal grant 25 tisíc dolarů na uměleckou činnost.

Knihu SPACE OF BOHEMIA napsal v roce 2017. K vytvoření díla ho inspirovala zkušenost z dětství, kdy byl s dědou v noci v lese a na chvíli zůstal sám, jen s hvězdnou oblohou.

Poselství příběhu by se mělo týkat filozofické myšlenky co to znamená odejít a zda je možné se vrátit.