Proč snědl motýla aneb co jste o Howardovi Wolowitzovi z Teorie velkého třesku nevěděli

Proč snědl motýla aneb co jste o Howardovi Wolowitzovi z Teorie velkého třesku nevěděli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Howarda Wolowitze měla během seriálu bezpochyby největší charakterový posun. Z rádoby sukničkáře a docela úchyla se stal ženatý muž a starostlivý otec dvou dětí. Určitě víte, že byl vychován židovskou matkou a že má velmi silnou alergii na oříšky. Ale tohle jste o něm možná nevěděli.

Howard má prostřední jméno

Howard Wolowitz není jeho celým jménem. Jeho prostřední jméno lze ale slyšet pouze v jedné jediné epizodě. V hádce o tom, kdo řekne Stuartovi, aby se z jejich baráku vystěhoval, pojmenuje Bernadette Howarda celým svým jménem. A my se tudíž dozvíme, že jeho druhé jméno zní Joel (hebrejský „Bůh“).

Zdroj: Autor: Rena Schild / Shutterstock

Vícejazyčný génius

Sheldon si často dělá z Howarda srandu, protože je jediným ve skupině bez doktorského titulu. Přesto je jasné, že se jedná o velmi inteligentního člověka, především co se týče jazyků. Mimo angličtiny (nebo v českém dabingu samozřejmě česky) mluví taktéž rusky, čínsky a klingonsky. Taktéž ovládá znakovou řeč a pomáhá Rajovi komunikovat s neslyšící dívkou.

Zvládl se dostat do vesmíru

Když byl Howard trénován na drsné podmínky vesmíru, byl tréninkem tak emocionálně zjizvený, že opustil cvičiště v záplavách slz. Dokonce snědl motýla. I tak se na misi kvalifikoval, i když je astmatikem a má několik alergií (hlavně na ořechy, které jsou pro astronauty velmi důležitou součástí stravy). Z pohledu realismu je tedy dost divné, že se vůbec do vesmíru dostal.

Artistické talenty

Aby měl Howard úspěch u žen, naučil se v dětství několik cirkusových kousků. Ve své komoře má schované tři kuželky na žonglování a není mu trapné kdekoliv ukázat svůj talent jako kouzelník. Sice není zrovna rozený Copperfield, ale aspoň někdy se mu nějaké triky povedou.

Je to opravdu žid?

S příjmením Wolowitz a problémovým vztahem se svou matkou Howard ztělesňuje mnoho židovských stereotypů. Ale přesto, že má rozhodně židovskou identitu, Howard nedodržuje žádné zvyky své víry: jí vepřové maso, oženil se s katolickou dívkou a neustále si dělá legraci z judaismu. Při setkání s Kurtem, bývalým přítelem Penny, dokonce udělal křesťanské znamení kříže.

Byl tréninkem tak emocionálně zjizvený, že opustil cvičiště v záplavách slz. Dokonce snědl motýla.

Zdroj: