Aneta Krejčíková z Ulice je vděčná, že mohla rodit doma. Třetí dítě zatím neplánuje

Aneta Krejčíková z Ulice je vděčná, že mohla rodit doma. Třetí dítě zatím neplánuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Moderátor René Kekely v talk show Face To Face zpovídal také herečku Anetu Krejčíkovou. Zeptal se jí nejen na její tajný recept, jak zhubnout, ale i na zážitky z domácího porodu a na to, zda ji nadále baví být v seriálu Ulice, v němž hraje už od čtrnácti let.

Anetu Krejčíkovou baví zvládat všechno najednou

Sympatická herečka a zpěvačka Aneta Krejčíková miluje jídlo, ale vzhledem ke své profesi se v něm musí tak trochu omezovat, jestli si chce udržet štíhlou linii. Pokud to s jídlem nepřehání, má prý více energie a cítí se celkově lépe. Kdyby se nicméně naskytla nějaká zajímavá role, kvůli níž by musela nabrat třeba 30 kg, možná by do toho šla. Záleželo by hodně na tom, o jaký snímek by se jednalo.

V rozhovoru s Reném Kekelym přiznala i to, že v domácnosti se dvěma dětmi občas nestíhá. Její současný životní styl je pro ni ale hnacím motorem. Herečku baví zvládat všechno naráz. Jak říká, nabíjí jí, když ví, že zvládne s dětmi zažívat různé plnohodnotné věci, ale zároveň do toho ještě zapojovat práci a osobní život.

Své druhé dítě přivedla na svět doma

Druhý porod Anety Krejčíkové proběhl v domácím prostředí, navíc během koronaviru, kdy v porodnicích otcové vlastně nesměli být přítomni u narození svých dětí. Už to byl jeden z důvodů, proč se herečka rozhodla takhle. Jsou lidé, kteří považují domácí porody za nezodpovědné, a ona jim vlastně rozumí. Je však ráda, že to dopadlo dobře a že to mohla zažít. Měla samozřejmě po ruce profesionální porodní tým. Byla celou dobu pod dozorem gynekoložky i porodní asistentky. V životě by si nedovolila něco takového udělat, kdyby se objevil sebemenší problém. 

U nás nicméně nejsou domácí porody zcela legální a Aneta Krejčíková by byla rozhodně pro, aby stát změnil podmínky u žen, které jsou zdravé a vědí, do čeho jdou. Ve spoustě států to tak funguje. Tam se nedívají skrz prsty na matky, co se rozhodnou rodit doma, ale naopak jim vycházejí vstříc. Porod je hlavně o tom, jak se žena cítí. A měla by se cítit dobře a v bezpečí.

„Bylo to moc hezké pro nás pro oba s partnerem,“ vzpomínala Aneta Krejčíková. „Oba moje porody byly jedna z nejsilnějších věcí, co jsem v životě zažila.“ Ke třetímu miminku se ale v nejbližší době nechystá. Možná časem.

Aneta Krejčíková na premiéře divadelního recitálu Marta
Aneta Krejčíková na premiéře divadelního recitálu Marta | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Pro herce je důležité zkoušet různé věci

Během rozhovoru v talk show Face To Face došla samozřejmě řeč i na Ulici, která je součástí života Anety Krejčíkové od jejích čtrnácti let. Vydržet v takovém seriálu tak dlouho není vždycky jednoduché. Byly chvíle, kdy měla herečka chuť svou účast v něm přerušit. Těsně předtím, než otěhotněla, ji ta práce už moc netěšila. Přinesla jí spoustu zkušeností, ale pokud si herec zvykne pracovat jenom tímto způsobem, kde se pořád jede a jede jako v továrně, může ho to dost omezit.

Je důležité dělat i jiné věci, např. divadlo, filmy, pomalejší seriály. Sama vystupuje v Divadle Na Fidlovačce, konkrétně např. v představení Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Krizi však překonala a v poslední době to herečku v Ulici zase baví. Dějová linka je pro ni zajímavá a má i úžasné kolegy, s nimiž se jí dobře pracuje.

Zdroje článku: