Bývalý prezident USA Obama s manželkou vypustili do světa na Netflixu seriál Bodkin

Bývalý prezident USA Obama s manželkou vypustili do světa na Netflixu seriál Bodkin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiný kraj, jiný mrav. U nás si jeden z bývalých prezidentů hýčká svůj institut, jiný si plánoval objímání stromů na Vysočině, ale nakonec ho politický absťák dohnal k setrvání v politických kruzích. Americký prezident si se svou chotí založil úspěšnou produkční společnost.

Vtipný irsko-americký thriller má sedm epizod a trošku pomalejší rozjezd. Rozhodně však nenudí a patří k tomu lepšímu, co Netflix nabízí. Navíc, na prvním místě neřeší genderovou vyváženost a podobné, trošku otravné drobnosti.

Nesourodá trojice Američanů se vydává do Irska a každý má k tomu jiné důvody. Populární podcaster si vybudoval popularitu na své rodině a teď by chtěl ukázat, že umí uchopit i jiné téma. Jako pomocnici dostane mladou rešeršistku, která si ještě nezačala plnit své sny. A povedenou partu doplňuje investigativní novinářka, kterou zaměstnavatel potřeboval „uklidit“. K její smůle věděl, že má irské kořeny, a tak ji poslal jako doprovod a vztyčnou osobu pro jednání s místními lidmi.

Trojice cestuje do Corku, kde se pří příležitosti jednoho z pohanských svátků ztratili tři lidé a nikdo během dvaceti let nedokázal (nebo nechtěl) odhalit záhadu, co se v ten den vlastně stalo.

Will Forte hraje podcastera Gilberta Powera, který chce hlavně prozkoumat své irské kořeny. Pohanský svátek Samhain (něco jako Halloween) tak bere jako vítanou příležitost poznal lidi ve městě Bodkin v západním Corku. Gilbert pracuje sluníčkářským stylem a věří, že když se s poněkud odtažitými domorodci spřátelí, dozví se, co potřebuje.

Jeho pomalé mírumilovné tempo moc nevyhovuje jeho asistence Emmy Scissor (Robyn Cara) a už vůbec se tímto postupem nechce řídit investigativní novinářka Dove (Siobhán Cullen). Její zaměstnavatel požaduje, aby si vzala chvíli volna a sklopila hlavu poté, co se nechtěně zapletla do vážného případu a zajímají se o ni policejní složky.

Dove je jediná z trojice, která zná mentalitu místních lidí. Také je jí jasné, že je všichni domorodci vodí za nos a dělají si z nic legraci. Gilbert je podle ní úplně mimo realitu. On vlastně ani nechce zjistit, co se tenkrát před lety v městečku stalo, ale spíše ho zajímá, co si o zmizení tří lidí myslí místní lidé. Chce rozhovory, chce různé pohledy na jednu věc. Nesoudí, nepátrá po pravdě. To ovšem není v souladu s prací zvědavé Dove, která své působení v Irsku sice bere jako trest, ale když už tam je, nedokáže potlačit svou povahu zvědavé novinářky.

Jako jediná z trojice nikomu v městečku nevěří a vidí svůj nucený pobyt jako příležitost, jak si pro sebe získat materiál pro příběh. Její dočasný šéf Gilbert ji vůbec nezajímá.

Místo nabízí celou řadu možností, jak najít zajímavý materiál pro noviny. Ať už jde o podivný odsvěcený klášter, podezřelou majitelku penzionu i místního řidiče, co má trojici vozit po městě.

Dove náhodně odhalí, že se v městečku schovává dvacet let hledaný zločinec a jako novinářka nemůže mlčet… Gilbert mezitím odhaluje své kořeny a pobyt mu dává mnohem více, než čekal. Emmy bojuje hlavně sama se sebou. Má plnit pokyny Gilberta, nebo se učit od Dove, kterou už roky obdivuje?

Nakonec si pomalejší začátek diváky přece jen získá. Gilbert je sice stále okouzlen „irstvím“, ale pochopí, jaké předky má v genech. Dove a Emmy nakonec najdou způsob, jak si být užitečné, a vše začne fungovat. Příběh s dobře dávkovaným humorem i napětím nakonec dokáže skvěle pobavit.

Seriál by měl být pouze úvodním projektem, který Netflix a produkční společnost bývalého amerického prezidenta divákům nabídnou.

Zdroje článku: