Výměna manželek: Ohlédnutí Lucie za zajímavou životní zkušeností v domácnosti u Petry

Výměna manželek: Ohlédnutí Lucie za zajímavou životní zkušeností v domácnosti u Petry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lucka přišla do rodiny plné dětí a snažila se jim nějakým způsobem pomáhat, protože je na to zvyklá i ve své profesi vychovatelky v dětském domově, kam se po rodičovské dovolené vrátí. O Petře, se kterou si vyměnila domácnost, si nemyslí nic dobrého a podle ní Petra vlastně ve všem lhala.

Do sestřihu epizody už se nevešel rozhovor Lucie s manželem Petry, který se zmínil, že na něj jednou manželka zavolala policii, která ho odvezla na psychiatrii a dlouhodobě musel brát léky na uklidnění. Svůj kolaps přičítá Petře.

Pro Lucii a Tomáše byla reality show, vysílaná dlouhé roky na TV Nova, původně jen legrace. Lucka by do takového dobrodružství už nešla kvůli dětem, aby je nenechala bez péče, na kterou jsou zvyklé. Petra se podle ní nestarala vůbec o nic. V manuálu měla doslova napsáno, že musí každý den vařit. Přítel nemá v práci ani kantýnu a domů se vrací hladový.

Není divu, že měl Tomáš pořád špatnou náladu, když Petra o vaření zájem neměla a jen hledala výmluvu, proč se nevaří (polévka bez kostky nejde, maso je v mrazáku, nejde použít). Když Tomáš vybuchl, byl z Petry už hodně nešťastný a podle jeho přítelkyně se mu to často nestává.

Petra neumí rozmrazit maso, zdroj: TV Nova

V pořadu také podle ní chyběly záběry, kdy děti neměly doma pastu na zuby nebo třeba hřeben na vlasy. V bytě se třemi dětmi nebyla ani jedna pastelka, chyběl papír, a dokonce nenašla ani jednu propisku. Školní tašky dětem tak smrděly, že je musela vyprat. Prala často, protože Petra se nenamáhala koš plný špinavého oblečení před odjezdem vyprat.

Nejvíc jí však vadilo, že děti v rodině moc péče nemají. Do školy šly bez snídaně, na svačinu měly stále jen rohlík s paprikášem. Když přišly domů, na normální vařené jídlo se dívaly, jako by ho nikdy neviděly a raději si vzaly zase rohlík.

Tříletý Tomáš nosil pořád pleny a v bytě nebyl ani nočník. Lucie ho během deseti dnů naučila chodit přes den na záchod. Bez problémů si řekl, když potřeboval. Podle Lucie by se nad sebou měla Petra zamyslet a začít pro své děti fungovat. Honzík kvůli jejímu nezájmu vyjde ze školy v sedmé třídě, prostřední syn propadl už v první třídě a Tomáše nevezmou do školky, když se nenaučí sám jíst a bude běhat s plenami.

O své dojmy z Výměny manželek se Petra nepodělila. Lucii při setkání po deseti dnech přítel požádal o ruku a svatba už je na spadnutí. V jejich domácnosti se nic moc nezměnilo, ale Tomáš začal trochu pomáhat s údržbou a úklidem. Lucie přestala chodit na brigády a nechává si jen cvičení psů. Čas chce raději trávit víc s rodinou a nechce se už honit.

Zdroje článku: