Ty nejočekávanější pecky na Netflixu v roce 2024

Ty nejočekávanější pecky na Netflixu v roce 2024
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix je největší streamovací platforma na světě, která každé čtvrtletí vydává desítky nových pořadů. Netflix se tak každý rok posunuje celou řadou nabízených pořadů ke své největší konkurenci – ke studiím v Hollywoodu. S 260 miliony platících diváků si investice do tvorby může dovolit.

A čím chce upoutat pozornost v letošním roce?

Problém tří těles (3 Body Problem)

osm hodinových epizod, USA 2024, už v březnu ve vysílání

3 Body Problem je původní série Netflixu od tvůrců Game of Thrones Davida Benioffa a DB Weisse. Film 3 Body Problem založený na stejnojmenném románu Liu Cixina a soustředí se na detektiva, který spojí síly se skupinou vědců poté, co neznámá síla začne zabíjet vědce po celém světě.

Sci-fi a fantasy založené na populárních knižních sériích mají tendenci generovat vysoký počet zhlédnutí. Lze tedy očekávat, že světlo světa spatří další série.

Bridgertonovi (Bridgerton)

osm hodinových epizod, 3. série, USA 2024

Seriál by měl k divákům přistát ve dvou termínech: 1. část v polovině května a 2. část v polovině června.

Seriál Bridgerton je založen na stejnojmenných romantických románech od autorky Julie Quinnové. Seriál sleduje osm sourozenců Bridgertonových, Anthonyho, Benedicta, Colina, Daphne, Eloise, Francescu, Gregoryho a Hyacintu, jak hledají lásku a proplouvají životem v georgiánské Anglii.

Bridgerton sezóna 1 a sezóna 2 jsou obě v top 10 žebříčku nejsledovanějších anglických mluvících pořadů.

Umbrella Academy (The Umbrella Academy)

šest padesátiminutových epizod, 4. série, USA 2024, už začátkem srpna

The Umbrella Academy vychází ze stejnojmenného komiksu, který vytvořili Gerard Way a Gabriel Bá. Hargreeves, známí jako The Umbrella Academy, se narodili se superschopnostmi a jejich adoptivní otec je využíval. Jak však stárli, sourozenci se od sebe oddělili, aby se vypořádali se svým traumatem. Poté, co jejich otec zemře a Five se vrátí z budoucnosti s vážnou zprávou, jsou opět spolu. Světu hrozí konec a Umbrella Academy to musí zastavit.

Po celou dobu trvání se série těší obrovskému úspěchu a pravidelně se na Netflixu udržuje v TOP 10. 

Diplomatické vztahy (The Diplomat)

osm padesátiminutových epizod, 2. série, USA a VB 2024, zatím bez přesného data v roce 2024

The Diplomat je dramatický/thrillerový seriál, který vypráví příběh kariérní diplomatky jménem Laura Simmonds, která se potýká se složitostí své nové práce velvyslankyně ve Spojeném království. Zatímco se Laura pokouší aklimatizovat ve své prestižní a vysoce stresové práci, její manželství a osobní život musí překonávat krizi.

První série si u českých diváků vysloužila velice dobré hodnocení a svou zásluhu na tom má i herečka Keri Russell a její seriálový partner Rufus Sewell.

Noční agent (The Night Agent)

deset pětapadesátiminutových epizod, 2. série, USA 2024, zatím bez přesného data v roce 2024

The Night Agent je originální seriál založený na románu Matthewa Quirka. Pořad se soustředí na mladého agenta FBI na základní úrovni jménem Peter Sutherland (Gabriel Basso), který se stará o horkou linku v suterénu Bílého domu, která nikdy nezazvoní. Když telefon konečně zazvoní, Peter zjistí, že je zapleten do nebezpečného spiknutí, které dosahuje až do prostředí nejmocnějších lidí.

The Night Agent byl v první sezóně překvapivým úspěchem a držel se na prvním místě v TOP 10. Po týdnu, kdy se série objevila na platformě, bylo rozhodnuto o natáčení pokračování.  

Hra na oliheň (Squid Gam)

devět pětatřicetiminutových epizod, 2. série, Jižní Korea 2024, zatím bez přesného data v roce 2024

Ve hře Squid Game je lidem v ohrožení, kteří nutně potřebují peníze, zaslána tajemná výzva k účasti v soutěži. Čtyři sta padesát šest účastníků ze všech společenských vrstev je uzavřeno na tajném místě, kde hrají hry, aby vyhráli 45,6 miliard wonů. Hry jsou vybírány z tradičních korejských dětských her, jako je Red Light a Green Light, ale pokud hráči prohrají, čeká je smrt. Aby konkurenti přežili, musí si pečlivě vybírat své aliance – ale čím dále se v soutěži dostanou, tím je složitější ostatní přechytračit.

V roce 2021 se seriál Squid Game zapsal do historie Netflixu tím, že se rychle stal globální senzací, která rezonovala u publika po celém světě. Stala se vůbec nejsledovanějším seriálem na Netflixu, není proto žádným překvapením, že seriál bude pokračovat.

Zdroje článku: