Hořký svět: Bořek musí zabránit lásce, která vzniká mezi jeho synem a dcerou. Ale jak to udělat a nevyzradit tajemství?

Hořký svět: Bořek musí zabránit lásce, která vzniká mezi jeho synem a dcerou. Ale jak to udělat a nevyzradit tajemství?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bořek se v poslední době nestačí divit. Sotva se vzpamatoval z šoku, že za jeho zády Štěpán prodává pivo do supermarketu v petkách, už se na něj řítí další překvapení. Štěpán a Tereza spolu tráví hodně času a vypadá to, že si hodně rozumí. Proč chce ale Štěpánova matka za každou cenu vztahu bránit?

Bořek musí čelit stále silnějším nájezdům Berkové, která na něj doráží, aby domluvil dceři, že se nemůže tahat s ženatým mužem, kterým ještě stále Štěpán je. Bořek moc nerozumí tomu, že tak vyvádí. Je sice katolička, ale sama v mládí nebyla úplně bohabojná a trochu zlobila. Je mu divné, proč se tak na vztah Terezy a Štěpána upnula a odmítá ji pomáhat.

Berková tak musí s pravdou ven a připomíná Bořkovi, že se Štěpán narodil v osmém měsíci a měl čtyři kila. Rozhodně jako nedonošené dítě nevypadal. A potom mu také připomene dávné dobrodružství. Když konečně Bořek pochopí, proč jeho bývalá láska z mládí tak vyvádí, nedokáže se moc soustředit na podstatu problému – tedy že Štěpán musí okamžitě přestat budovat bližší vztah s Terezou, protože je to jeho sestra.

Bořek je v euforii z toho, že má syna. Vždy si ho přál, toužil mu předat znalosti o pivu. A najednou je to tady.

Jenže je hned zaúkolovaný, že to musí být on, kdo se postará, aby nedošlo k incestu. Když nemá jinou možnost, řekne Štěpánovi pravdu. Zároveň ho žádá, aby neříkal rodinné tajemství Tereze.

Pivovar stále řeší problémy s cenou piva. Když se Štěpánovi a Tereze podaří prosadit prodej ve skle, zjišťují, že v supermarketu o klasické lahve není zájem. V petce je však pivo chuťově spíš podprůměrné a budou muset změnit strategii pivovaru.

Honzík s trenérem, zdroj FTV Prima

Veronika bydlí stále u trenéra Romana. Honzík i proti výhradám lékaře stále trénuje, protože ona není dost silná, aby mu to zakázala. Když objeví u syna prášky od bolesti, začíná se o něj bát, ale Roman se opět uklidňuje, že se nic neděje, Honzík republikové mistrovství zvládne a potom si odpočine. Jenže právě během závodů musí být syn okamžitě hospitalizovaný.

Ani to stále není podnětem pro Veroniku, aby se na Romana vykašlala. Dokonce vztah posouvá na další úroveň. Dozvídá se také první drby, že má Štěpán nový vztah s Terezou.

Michal jí to nijak nevyvrací a popichuje ji, že je její manželství už dávno fraška a měla by ho ukončit, aby se jí i Štěpánovi ulevilo.

Špatné časy řeší i místní farář. Prasklo na něj, že peníze na opravu střechy na kostele použil na nákup dluhopisu. Bude to Bořek, kdo zorganizuje pro faráře pomoc, aby nepřišel o místo.

Zdroje článku: