Představitelka Ilonky ze ZOO má za sebou zkušenost, ze které mrazí

Představitelka Ilonky ze ZOO má za sebou zkušenost, ze které mrazí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ludmila Zábršová – Molínová vstupuje v současnosti do našich domovů prostřednictvím postavy hospodyně Ilonky Liškové v seriálu ZOO. Ilonka je kladná postava, která už o životě ví své, a tak sleduje život v rodině soudce Petra Kříže se zájmen a zvědavostí.

Děti ji milují, protože jim připravuje dobroty, Danuše ví, že se na ni může spolehnout a Viky má dobromyslnou hospodyni jako tichého spojence. Všichni oceňují, že Ilonka není drbna, nesnaží se dávat nevyžádané rady o které nikdo nestojí, a především umí udržet tajemství.

Ilonka, zdroj FTV Prima

Ludmila Molínová (72) toho ve své profesi stihla hodně, ale vždy byla upozaděnou herečkou malých rolí a dabingu. V minulém režimu nebyla oblíbená, protože neprodala nikdy své přesvědčení kvůli lepší herecké příležitosti a nebála se odmítnout role, které byla spojená s propagací komunismu.

Molínová má za sebou tak těžkou životní zkušenost, že je až k neuvěření. Její tragické období sahá do devadesátých let, kdy devět měsíců musela lékaře přesvědčovat, že není hypochondr a cítí, že s jejím tělem není něco v pořádku. Ludmila rozhodně nezanedbávala prevenci, ale měsíce trvalo, než se domohla vyšetření na mamografu.

Jak se herečka zmínila v rozhovoru pro časopis Tina, který připomněl Blesk.cz, situace v devadesátých letech byla ve zdravotnictví neuvěřitelná.

„Žádala jsem, aby mi udělali mamograf a bylo mi řečeno, ať si najdu nějakého fešáka, který mi to občas prohrábne, že mám vysokou hladinu hormonů,“ uvedla herečka.

Teprve když si nahmatala bulku, dočkala se operace. Až když ji lékař po operaci vyndával stehy, jen tak mimochodem se zmínil, že má rakovinu a když už má to předoperační vyšetření, objednal ji rovnou na odstranění prsu.

Bylo ji 45 let a lékař ji doporučil preventivně odstranění vaječníků. Jeho rady odmítla, operaci také. Vzala si zdravotní dokumentaci a odešla.

Měla štěstí, že si vzpomněla na bývalého spolužáka Václava Pechu, zakladatele Mama Help, který ji provedl celým procesem léčby, aniž by trval na drastických operacích. Konečně s ní jednal jako s pacientem a vysvětlil ji všechny možnosti.

Nakonec to vše zvládla a pomohl jí humor, který doporučuje jako lék na všechny problémy.

Dnes už je představitelka Ilonky vyléčená a jak ji doktor slíbil, nezůstala ani placatá, ani plešatá.

Zdroje článku: