Začínala jako mladá a plachá šlechtična a propracovala se až do role neúprosné mstitelky – Uma Thurman

Začínala jako mladá a plachá šlechtična a propracovala se až do role neúprosné mstitelky – Uma Thurman
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žlutá kombinéza s černými pruhy, kaskáda blonďatých vlasů a smrtící pohled. Uma Karuma Thurman se díky filmům Quentina Tarantina už nesmazatelně zapsala do dějin filmového průmyslu.

Podívejme se, jak před filmovými kamerami dospívala jedna z nejoceňovanějších hereček Hollywoodu, která pochází ze zajímavého prostředí. Oba její rodiče byli velkými stoupenci budhismu a jejich domácnost nejednou navštívil Dalajláma.

Kvůli otcově profesi se rodina často stěhovala a Uma tak žila život „věčně nového děvčete ve třídě“. Bylo pro ni těžké zapadnout. Hodně vyrostla a většinou byla o hlavu větší než všichni spolužáci. A co teprve když ji vyrostla noha do velikosti bot č. 11. Také měla velký nos. Ten ji rodiče nechali ještě v dětství zmenšit. Uma se rozhodla využit svých hendikepů a už v 15 letech předváděla na módních přehlídkách. Dlouhé nohy a výška přes 180 cm z ní brzy udělaly žádanou modelku a odtud už byl jen krůček k prvním filmovým zkušenostem.

Nebezpečné známosti (1988)

V historickém dramatu režiséra Stephena Frearse se modelka a začínající herečka ani mezi hvězdami jako Gleen Close, John Malkovich nebo Michelle Pfeiffer neztratila. Ve filmu umístěného do období konce 18. století se mladá Cecile de Volangus pohybuje ve společnosti plné sexuálních predátorů a plachá a nevinná Cecile je lákavou kořistí. Uma měla v době natáčení pouhých 18 let.

Vzteklej pes a Glorie (1993)

Méně známý příběh v režii Johna McNaughtona vypráví příběh tichého policejního fotografa Wayna (Robert de Niro), který zachrání život mafiánovi Francovi Milovi a ten mu z vděčnosti nabídne jako společnici mladou servírku Glorii, která pro mafiána pracuje, aby splatila dluhy za svého bratra. Wayne je bezradný. Neví, jak se zachovat. Kvůli svému povolání nemůže být spojovaný s mafií, ale na druhou stranu se mu nabízená dívka velice líbí.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Dílo Quentina Tarantina je plné herců zvučných jmen. Johnovi Travoltovi se díky roli podařilo vrátit mezi hereckou elitu a Samuelovi L. Jacksonovi a Umě se otevřela možnost na role v „áčkových“ filmech. Snímek se stal nejkultovnějším filmem devadesátých let.

Gataga (1997)

Do světa sci-fi nás zavede režisér Andrew Niccol. Snímek z nedaleké budoucnosti je malým varováním, kam by díky vědě mohl směřovat vývoj lidstva, pokud by došlo v moderním pojetí na základě genetiky k dělení lidí na dokonalé a ty ostatní. Zajímavé role kromě Thurman zde ztvárnili Ethan Hawke a Jude Law.

Kill Bill (2003) a Kill Bill 2 (2004)

Dva filmy plné pomsty a Uma jako neúprosná žena, která se ocitla na hranici smrti, přišla o vše a rozhodla se nezemřít jen proto, aby vyrovnala účty se svými bývalými parťáky a šéfem. Režisér Quentin Tarantino opět předvedl, že umí do filmu namíchat ty správné ingredience a po ději, připomínajím děsivou noční můru, si diváky udobřil poetickým koncem.