Proč Anežka Klímová končí v Ulici? Pro představitelku Karolínu Lipowskou to je nejen velká výzva, ale i nutnost

Proč Anežka Klímová končí v Ulici? Pro představitelku Karolínu Lipowskou to je nejen velká výzva, ale i nutnost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodina Klímových do Ulice nastoupila na podzim roku 2020, aby se připojila k nejstarší dceři Báře Klímové, která už v seriálu nějakou dobu působila. Teď se budete muset s jedním jejím členem na nějakou dobu rozloučit. Anežka Klímová svůj děj v Ulici zakončí obrovským průšvihem, aby mohla její představitelka Karolína Lipowská žít svůj nový život v Abú Dhabí. 

Ve škole se schyluje k obrovskému průšvihu, který se jen tak nerozdýchá 

Vše, co se ve škole na popud Žofky (herečka Kateřina Ujfaluši) zatím stalo, nějakým způsobem prošlo. A to hlavně díky obětavé Magdě, mírnému Tomášovi a svobodomyslnému Otíkovi, kteří se rozhodli celou situaci s rostlinkou konopí ututlat. Málem by jim to i prošlo, kdyby teď v ředitelské pozici neměl Prokop oči všude. Kdyby však aktéři této scény věděli, že je čeká něco mnohem horšího, než je rostlinka konopí v pěstitelském skleníku, nejspíš by se v té době více uvolnili.

Nebo by naopak pomohlo na žáky více zakleknout, jak navrhoval Prokop? Kdoví! Žofce totiž do hlavy nikdo nevidí, ale jisté je jedno - rozhodla se být rebelkou. Nicméně to se scénáristům velice hodí a půdu pro odchod herečky Karolíny Lipowské už nějakou dobu připravovali. V seriálu bude Žofka tou osobou, kdo bude moct za náhlý odchod Anežky ze školy a její stěhování do Drážďan. Ve skutečnosti byla iniciátorem této akce herečka Karolína Lipowská, jejíž rodiče se zhruba na dva roky stěhují do Abú Dhabí za prací a ona tam samozřejmě letí s nimi. Pro Karolínu Lipowskou to byla nejen velká výzva, nýbrž i nutnost v seriálu skončit. 

Divákům nezbývá nic jiného, než si na podrobný děj počkat. Díly Ulice jsou hodně předtočené a loučení Karolíny s jejími hereckými kolegy už proběhlo. Sama herečka už je nějaký čas v Abú Dhabí. V seriálu se ale k průšvihu teprve schyluje. Jak to nakonec celé bude? A koho mají Klímovi v Drážďanech, že se tam Anežka přestěhuje?

Scénáristé se s herečkou úplně neloučí 

Pro scénáristy nebylo vůbec lehké vymyslet, jak postavu Anežky odsunout na druhou kolej, aniž by tím narušili děj celé rodiny Klímových, se kterou se v Ulici dál počítá. Odchod Anežky totiž neznamená, že v Ulici přestanete vídat také Vítka Klímu, který zrovna s Knoblochem rozjíždí podnikání. Nepřijdete ani o starostlivou Ivu či rošťáckého Michala. Chybět tam bude Anežka, která Ulici dodávala jisté kouzlo. Byla představitelkou rozumné dívky, která se rozhodla nejít s davem, a to i přes to, že to měla někdy velice těžké. 

Ačkoliv na place proběhlo dojemné loučení se všemi kolegy, se kterými Karolína hraje, scénáristé se s herečkou rozhodně neloučí natrvalo. Už teď si prý slíbili, že pokud se herečka na prázdniny vrátí do Česka, natočí s ní některé dějové linky, aby se mohla Anežka v Ulici zase objevit. 

Zdroje článku: