Zpátky do minulosti s Ulicí: Pavla Rambousková si v Lumírovi chytila zlatou rybku. Ta ale na poslední chvíli uplavala

Zpátky do minulosti s Ulicí: Pavla Rambousková si v Lumírovi chytila zlatou rybku. Ta ale na poslední chvíli uplavala
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by zapomněl na Pavluš, jednu z Lumírových lásek, pokud se jí tak dá říkat. Byla to zlatokopka, která myslela jen na to, jak z pana Nykla vytřískat peníze a život v luxusu. K naplnění svých cílů byla ochotná využít jakékoli zbraně. Neštítila se ani předstírat těhotenství a následný potrat.

Krásná lektorka angličtiny a zlatokopka k tomu

Poté, co se Lumír Nykl (Václav Svoboda) stal starostou městské části Praha-Křečovice a zahájil namáhavý boj s Radkem Mastným (Pavel Novotný), uvědomil si, že by měl také začít pracovat na svém mediálním obrazu. Mezinárodní návštěva ze Skotska ho v tom utvrdila. Pořádně se ztrapnil, když ze sebe neuměl vymáčknout ani slovo v angličtině. Najal si tedy lektorku Pavlu Rambouskovou (Petra Hřebíčková), aniž by tušil, jak mu atraktivní blondýnka zavaří.

Pavla byla přibližně pětadvacetiletá učitelka přivydělávající si soukromou výukou. Toužila po bohatém manžílkovi, který by jí zajistil budoucnost v pohodlí. Navíc ji přitahovali starší a zadaní muži. Vztahy s nimi ale pokaždé přerušily žárlivé manželky.

Pavla rozjela akci s názvem „těhotenství“

Lumírovi to tehdy se Světlanou (Tereza Bebarová) neklapalo, ba právě naopak. Zatímco ona se slunila ve hřejivé pozornosti jeho poradce Pavla Millera (Jan Teplý), Lumírovi zase náramně imponoval Pavlin zájem. Brzy si ji začal vodit do hotelu, peníze za výuku jí dal na celou sezónu předem, zásoboval ji drahými dárky a byl k ní nanejvýš laskavý. To ale Pavle nestačilo. Nechtěla se s ním scházet tajně. Když pak Světlana obdržela anonym o Lumírově milence, věci nabraly rychlý spád. Pavle se přestalo zamlouvat, že je jenom „tou druhou“ v životě pana Nykla. A tak přišla s oznámením, že je těhotná, a zatáhla do své promyšlené lsti i Vilmu Nyklovou (Jaroslava Obermaierová), která zoufale toužila po vnoučatech.

Pavlu si zahrála Petra Hřebíčková
Pavlu si zahrála Petra Hřebíčková. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Lumírova reakce však Pavlu překvapila a urazila – chtěl, aby šla na potrat. Nakonec toho využila ve svůj prospěch a sehrála dokonale srdceryvnou scénu o tom, jak mu nechce ničit život a že na potrat půjde. Poté předstírala, že na něj opravdu šla, a ublížila tím hlavně Vilmě.

Lumíra před zkázou zachránil bulvár

Když se ukázalo, že Miller zahořel láskou ke Světlaně a že ona k němu také chová city, Pavla si mohla gratulovat. Konečně se zdálo, že jí a Lumírovi nestojí nic v cestě. Společně se přesunuli do bývalého bytu manželů Králových, který si nadšená Pavla zařídila podle sebe.

Ke štěstí už jí scházelo jenom to, aby se Lumír se Světlanou rozvedl a konečně ji vypudil z pekařství. Pokusila se zaujmout její místo i tam. Vilma ji podpořila, aniž by tušila, že se na tu práci vůbec nehodí a že radši jezdí dělat společnici bohatým mužům. Naštěstí se tahle pikantní informace objevila v bulváru a brzy začaly vylézat na povrch další nelichotivé věci, např. to, že Pavla byla stíhána za kuplířství a má na krku dvousettisícový dluh. Lumír dlouho neváhal. Vyhodil ji z bytu i ze svého života.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 52. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • ŠLOUFOVÁ, Alena. Ulice: průvodce seriálem. Praha: Brána, 2012, str. 88–91. ISBN 978-80-724-3616-3.