Vzpomínáte na Pavla Millera z Ulice? Jeho představitel si zahrál v Chlapovi

Vzpomínáte na Pavla Millera z Ulice? Jeho představitel si zahrál v Chlapovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavel Miller z Ulice v podání Jana Teplého ml. byl protřelým a schopným manažerem, jenž Lumírovi pomáhal ke křeslu starosty. Pochopitelně tím sledoval vlastní záměry. Šlo mu hlavně o moc a peníze. Postavu, která má naopak hluboko do kapsy a dluhy na krku, ztvárnil Jan Teplý v novém seriálu Chlap.

Miller pomáhal Lumírovi s kampaní a sbalil jeho exmanželku

Inženýr Pavel Miller se poprvé objevil v Ulici před mnoha lety jako šéf rádia Free, kterého však vyhodil majitel Marek Stránský. Později se Miller vrátil na scénu coby schopný manažer pomáhající Lumíru Nyklovi k vítězství v komunálních volbách.

Vždy patřil k typu lidí, kteří jsou schopní bleskové rekvalifikace, vše pozorují nenápadně zpovzdálí, ale zároveň o všem rozhodují. Prahl po penězích a vlivu a bylo mu vcelku jedno, jak svých cílů dosáhne. Využíval každého, kdo byl zrovna „u vesla“.

Nepochybně si vzpomenete, že Miller úspěšně okouzlil Světlanu, s níž odjel na nějaký čas do Moskvy.

Po návratu do Česka začali oba Lumírovi asistovat při předvolební kampani. Miller následně slibně rozjel kariéru v Bruselu, kde zajistil práci i Světlaně. Ta, jak dobře víme, se ale mezitím s Lumírem znovu sblížila a její vztah s Millerem nevyhnutelně ztroskotal.

Jana Teplého uvidíte v roli pacienta v seriálu Chlap

Ve třetím díle seriálu Chlap nazvaném Lidskost ztvárnil Jan Teplý ml. kolabujícího Šimona, jenž se dostane do nemocnice s tvrzením, že má špatné zažívání. Bývalý primář Ondřej Frank v té době začíná pracovat na oddělení jako pouhý pozorovatel a všimne si podezřelého muže, který za Šimonem přijde.

V důsledku jeho nemilé návštěvy chce Šimon okamžitě opustit nemocnici, ale omdlí a během vyšetření začne vykašlávat krev. Frank je přesvědčený, že něco skrývá – možná důležitou informaci, bez níž se nepodaří stanovit správnou diagnózu.

Ačkoli nesmí mluvit s pacienty a o ničem rozhodovat, pokusí se z nemocného muže vytáhnout jeho tajemství. Šimon mu přizná, že ho vyhodili z práce, načež se zadlužil a manželce o tom neřekl. Celé měsíce předstíral, že stále jezdí do práce, ale ve skutečnosti jezdil stanovat k řece.

Tam si přivodil leptospirózu, nemoc přenášenou krysami. Když se Šimonův stav začal zlepšovat, konečně se manželce ke všemu přiznal a jeho příběh šťastně skončil.

 

Zdroje: