Kdo je to ten Šimon z Ulice a kdo ho hraje?

Kdo je to ten Šimon z Ulice a kdo ho hraje?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začátkem roku 2021 se v Ulici objevila nová postava fotografa Šimona Fliegla, který se zaplete se seriálovou Aničkou Liškovou. I když to zpočátku vypadá jen na profesní vztah, časem se z toho vyvine láska. Kdo je Šimon z Ulice?

Aleš Procházka jako profesionální fotograf Šimon Fliegl

Od dabingu si Aleš Procházka odskočil k nováckému seriálu Ulice, jehož prostřednictvím může být s diváky každý všední den v podvečer. Aleš Procházka hraje v Ulici profesionálního fotografa Šimona Fliegla. Ten se vrátil z pracovních cest po celém světě a rozhodl se otevřít kurz fotografování. Na ten se přihlásila Anička Lišková, kterou v Ulici už přes 15 let hraje Ljuba Krbová.

Dějovou linkou Šimona Fliegla je být charismatickým fotografem a navázat vztah s Aničkou. Ta představuje jeho protipól. Zatímco Šimon je světoběžník, kvůli čemuž nezaložil rodinu a nemá zde ani moc velké zázemí, Anička má své stálé jistoty, jimiž jsou přátelé, práce, děti v domově a lidé, se kterými často přichází do kontaktu. A protože se protiklady přitahují, mezi Šimonem a Aničkou to začne vřít. Jeden k druhému začnou pociťovat city větší, než jsou ty pracovní. Původní pracovní vztah se promění v soukromé scházení se, procházky a celé se to překlopí do vážného vztahu. Jeden od druhého se navzájem učí a jsou si navzájem velkou oporou.

Zajímavosti, které pozorný divák nepřehlédne

Paradoxem je, že v reálném životě to k fotografování táhne spíše Ljubu Krbovou, která se mu věnuje ve volných chvilkách. Fotoaparátům na rozdíl od Aleše Procházky rozumí, a tak mu v zákulisí čas od času poradí, aby mohl být v roli mnohem více autentičtější. Také Aleš Procházka přiznává, že se v nových fotoaparátech nevyzná a je tedy paradoxem, že se jejich role v seriálu převrátily a on Aničku učí fotografovat.

Zajímavé také je, že fotograf není jediným Šimonem v Ulici. Postavu se jménem Šimon už Ulice měla, a to v případě syna Gábiny Pumrové, Šimona.

 Aleš Procházka, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Napínavá dějová linka pro Šimona

Otázky ohledně toho, jestli se mezi Aničkou a Šimonem vztah nakonec rozvine, byly pro diváky velmi napínavé. Mnohem napínavější dějovou linkou však bylo Šimonovo setkání se Sárou Mandousovou, kterou hraje Ema Businská. Ta v sobě v mnoha ohledech nemá jasno, a proto se při focení o samotě pokusí Šimona svést. Ten jí však odmítne a Sára Aničce řekne, že se jí Šimon pokusil dostat do postele. Naštěstí tuto životní epizodu oba ustojí. To však ještě nevědí, že se v životě Šimona objeví stará známá, která mu nabídne lukrativní práci v Londýně. Šimon chce vzít do Londýna také Aničku. Ta se však nemůže vzdát svého starého života. Chvíli to vypadá, že Aniččino odmítnutí bude znamenat rozchod. Šimon to tak ale vůbec nevidí, i když do Londýna odjíždí bez Aničky, jejich vztah trvá a diváci se mohou těšit na to, zda a jestli vůbec se Šimon natrvalo vrátí do Ulice k Aničce.

 

Zdroje: