Nový MasterChef: Zhnusení porotci některá jídla ani neochutnali, kdo to od nich schytal?

Nový MasterChef: Zhnusení porotci některá jídla ani neochutnali, kdo to od nich schytal?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak soutěžící správně tušili, přišlo první vyřazení. Samozřejmě, že nikdo nechtěl odejít ze soutěže jako první. Stres byl vidět na všech kromě Martina, ten si dal obzvláště záležet, aby měl knír pěkně vykroucený, a s poklidným výrazem prosvištěl hned po první výzvě do bezpečí balkonu.

Osmá epizoda nabízí hned tři zajímavé výzvy a také překvapení. Milan, který je od minulého fiaska tak trochu v podmínce, se snažil – skoro to vypadalo, že za sebe poslal nějaké šikovnější dvojče. Dokonce ani nezmínil, že je z dětského domova!

Soutěžící dostali na výběr z pěti možností trochu šílených kombinací chutí, které musí do svého jídla zakomponovat a které tam samozřejmě musí být cítit. Vybírali mezi jehněčím a kávou, mátou a hořčicí, mrkví a malinami, bazalkou a arašídovým máslem, patizonem a borůvkami.

A k tomu měli 5 minut na návštěvu velké spižírny a hodinu na vaření.

Ado nabídl porotě syrové krevety, Vojta zase téměř syrové jehněčí. Číča sice vše uvařila, ale naservírovala to tak, že ani jeden z porotců neměl chuť to ochutnat. Těmto třem bylo jasné, že na balkon se po první výzvě nedostanou. Tam se hned po prezentaci jídla dostal Robin, který koulel očima více než jindy, Martin a Petra, která se umí úžasně radovat.

Z Robinova tuňáka byli porotci nadšení, stejně jako z Martinových noků, kterým on sám moc nevěřil. Petra si vyslechla pochvalu za smažené krevety. Na balkon šli ještě Lubina, Malika, Milan a Sofie. Milana si porotci trochu vychutnali a napínali ho, ale tentokrát měl jídlo hotové včas a stihl si i uklidit. Bylo vidět, že si raději zvolil jídlo s jednodušší přípravou, a když si byl jistý, že má dost času, tak nezmatkoval jako minule.

soutěžící Sofie, zdroj: TV Nova

Zbylých devět kuchařů si vzalo černé zástěry v očekávání vyhazovu a usedlo ke stolům k druhé výzvě. Tentokrát se ochutnávalo naslepo. Bujabéza obsahovala 24 surovin, některé neuhodl nikdo, například šafrán. Někteří kuchtíci měli problém najít a používat příbor, tak se do talíře vrhli rukama a pěkně si tak alespoň vše osahali. Humra nešlo minout, ale s ostatními surovinami to bylo trochu složitější.

Nejlepší chuťové pohárky měla Betty, která se tak díky uhodnutým 15 surovinám dostala na balkon. Následovali ji ještě další čtyři kuchtíci.  

Do třetí výzvy už šli jen čtyři soutěžící, Martina uhodla jen 10 surovin, což překvapilo i porotu. Ale už u vaření bylo vidět, že nemá svůj den. A zase se vařilo. Tentokrát šlo o jídlo, které mělo dát vyniknout všem pěti chutím.

Nakonec to byla Martina s Číčou, které si porotci na konci vychutnali, než se s jednou z nich rozloučili.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek