Kryštof Hanzlík nejen režisérem Ordinace v růžové zahradě 2

Kryštof Hanzlík nejen režisérem Ordinace v růžové zahradě 2
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devětapadesátiletého režiséra Kryštofa Hanzlíka z televizní obrazovky diváci moc znát nebudou. Spíše než po tváři jej poznají z titulků jejich oblíbené Ordinace v růžové zahradě, kterou režíruje.

Urežírovat tolik lidí není jen tak

Novácký seriál Ordinace v růžové zahradě je fenoménem, který rozděluje lidi nejméně na dva tábory. Zatímco někteří seriál sledují už od začátku, jiní mu nemohou přijít na jméno a jsou tedy rádi, že se nedávno Ordinace v růžové zahradě přesunula z televizních obrazovek na placenou platformu Voyo. Diváci, kteří si nenechají ujít jediný díl, sice mohli být z tohoto kroku rozčarovaní, je to však pro ně mnohem lepší varianta, než kdyby měl seriál skoncovat nadobro, což reálně hrozilo. 

Protože má Ordinace v růžové zahradě nespočet dílů a epizod, má více než jednoho režiséra.

Jedním z režisérů Ordinace je i devětapadesátiletý Kryštof Hanzlík, který se na režírování některých dílů Ordinace podílel v roce 2020 a mezi lety 2016 až 2018. Podle herců, kteří v Ordinaci hrají, se s Hanzlíkem velmi dobře spolupracuje, protože je trpělivý. Hanzlík ve své profesi už leccos zažil. Například při natáčení filmu k zahájení sezóny Ulice s názvem Velká Trojka ho vítr, hromy a déšť připravil o půlku natáčecího dne, což vyjde až na desítky tisíc.

Jako režisér je už Hanzlík připravený na všechno

To, co mělo proběhnout jako běžný natáčecí den, se zvrtlo v drama, při kterém musel Hanzlík zachraňovat majetek. Při natáčení zahajovacího filmu k seriálu Ulice v roce 2008 se strhla taková bouřka a vítr, že byl Český Šternberk, kde se natáčelo, za chvíli bez elektřiny. Už to byl malér.

Navíc někteří herci se na natáčení vůbec nedostali, protože příjezdové cesty k natáčecímu místu byly zatarasené. Kromě toho vítr zničil i cateringový vůz stejně jako několik dalších aut štábu. Elektřina potom nešla několik dalších hodin a natáčení se nejen protáhlo, nýbrž i podle slov režiséra Hanzlíka i prodražilo o několik desítek tisíc.

Jako režisér je zvyklý také na neúspěch

Jako každý, kdo něco tvoří, je i režisér Kryštof Hanzlík zvyklý na neúspěch, který se sem tam objeví. Například jeho film Crash Road z roku 2007 s Agátou Hanychovou v hlavní roli se s pochopením diváků ani filmových kritiků příliš nesetkal. Film vypráví o dívce Veronice, která po maturitě mizí z bezútěšného domova do světa hledat dobré lidi.

Kromě tohoto snímku Kryštof Hanzlík režíroval i filmy Hospoda u bílé kočky, Dva na schodišti nebo Královský slib. Před kameru se jako herec Kryštof Hanzlík postavil ve filmu Konec básníků v Čechách z roku 1993.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz