Komu se nelení tomu se zelení aneb největší boháči, které známe z filmů

Komu se nelení tomu se zelení aneb největší boháči, které známe z filmů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Americe se všeobecně jmění nad 250 milionů dolarů považuje za bohatství, ze kterého může člověk žít bezstarostně celý život i s rodinou. Pojďme se podívat, kdo si tedy žije z našich známých herců „na vysoké noze“ a jak ke jmění přišel.

Leonardo DiCaprio, americký herec a filantrop

Odhadované jmění 260 milionů USD

Velkou část příjmů má herec z procent výnosu z filmu. Například za roli v úspěšném filmu Titanic měl herec honorář 2,5 milionu dolarů, ale vzhledem k úspěšnosti filmu a dobré smlouvě, si přišel na více než 40 milionů dolarů. Leonardo má také zisk z investicí do nemovitostí, jejichž hodnota je odhadovaná na částku více než 100 milionů dolarů. Je také tváří luxusních hodinek Tag Heuer.

Robert Downey Jr., americký herec

Odhadované jmění 300 milionů USD

Herecká hvězda si přilepšila na několika filmech s honoráři až 15 milionů dolarů. Bere také 2,5 % zisků z filmů, které točil pro Marvel Cinematik Universe. Zisky mu plynou i z lukrativní čínské telefonní společnosti, kterou reprezentuje a z investic do nemovitostí.

Mark Wahlberg, americký herec, producent a podnikatel

Odhadované jmění 300 milionů USD

Kromě hereckých honorářů má Mark velice štědré příjmy ze své práce producenta pro HBO. Peníze úspěšné množí i v rodinném podnikání. Se svými bratry vlastní řetězec s občerstvením s hamburgery Wahlburgers.

Harrison Ford, americký herec, producent a letec

Odhadované jmění 300 milionů USD

Harrison si nejvíce vydělal díky ztvárnění Indiana Jonese. Jen za Království lebek si přišel na 65 milionů dolarů. Vlastní také několik nemovitostí a malou leteckou společnost s 10 letadly a vrtulníkem.

Edward Norton, americký herec a producent

Odhadované jmění 300 milionů USD

Největší zisky má herec z technických investic. Byl jedním z prvních investorů, kdo věřil Uberu, investoval i do dvou analytických společností a je spoluzakladatelem platformy CrowRise.

Brad Pitt, americký herec, producent a vinař

Odhadované jmění 300 milionů USD

Překvapivě má tento herec největší příjmy jako producent se svojí společností Plan B Entertainmen, která už produkovala celou řadu úspěšných filmu. Má také podnikatelské aktivity se svojí bývalou ženou Angelinou Jolie. Nedávno uváděli na trh nové růžové víno ze svého francouzského vinařství.

Will Smith, americký herec, producent a rapper

Odhadované jmění 350 milionů USD

Will patří k nejuznávanějším bavičům v Americe, a to mu ročně vynese 40-80 milionů dolarů. Největší honorář z filmu získal ve výši 28 milionů dolarů za film Já, robot. Spolu s manželkou vlastní nemovitosti minimálně za 100 milionů dolarů.

Viktoria Principal, americká herečka, filantropka a podnikatelka

Odhadované jmění 350 milionů USD

Viktoria využila popularity získané v seriálu Dallas a založila v roce 1989 kosmetickou firmu Principal Secret, která ji vyprodukovala tržby více než 1,5 miliardy dolarů. V roce 2019 ji prodala téměř za 200 milionů dolarů. Vlastní také celou řadu nemovitostí v USA a Švýcarsku.

Keanu Reeves, kanadský herec, hudebník a producent

Odhadované jmění 360 milionů USD

Jen série filmů Matrix herci celkově vynesla přes 200 milionů dolarů.  Dalším štědrým zdrojem příjmů je série John Wick. Daří se i jeho produkční společnosti Company Films.

Clint Eastwood, herec, režisér, producent

Odhadované jmění 375 milionů USD

Přes velké úspěchy ve svém oboru má Clint velké jmění z investice do veřejného golfového hřiště Pebble Beach Golf Links na západním pobřeží, které je označováno za jedno z nejkrásnějších golfových hřišť na světě. Spolu s dalšími investory zakoupili hřiště od japonské firmy v devadesátých letech za 820 milionů dolarů. Hodnota investice se od té doby ztrojnásobila.

Do této skupiny boháčů patří i Jennifer Aniston a Michael Douglas. Někdy příště se podíváme na herce, kteří mají majetek v hodnotě nad 400 milionů USD.