Cesta Vlastimila Peška Ulicí: Od nerudného školníka po spokojeného důchodce

Cesta Vlastimila Peška Ulicí: Od nerudného školníka po spokojeného důchodce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlasta Pešek je se seriálem Ulice spojen již od prvních dílů. Úžasný Rudolf Hrušínský ml. vtiskl této roli nejen duši, ale i vřelé srdce. Pojďme si jeho cestu seriálem připomenout. 

Na začátku seriálu jsme Vlastimila Peška poznali jako školníka a dědečka Adriany Peškové, kterou vychovával. Jako školník působil poněkud přísně a jako dědeček se mohl zdát ještě přísnější. Na výchovu vnučky zůstal sám, jelikož ji její matka opustila. Vychovávat dítě není nic jednoduchého. A už vůbec ne pro dědečka, který zůstal na všechno sám. A Adriana mu dávala taky pořádně zabrat. I když Vlasta občas působil protivně, jednalo se vždy o člověka spravedlivého a s velkým srdcem. Bohužel si v životě prošel velkým množstvím těžkých životních zkoušek, a to ho velmi poznamenalo.

Nerudného, obávaného, ale dobrosrdečného Vlastu Peška se povedlo změnit Miriam Hejlové. Miriam byla profesorkou na škole, kde dělal Vlasta školníka. Oba dva měli naprosto odlišnou povahu a zájmy. Miriam byla velmi kultivovaná žena, která milovala literaturu a kulturu. Vlasta byl muž čestný, ale mluvil takzvaně tak, jak mu zobák narostl a miloval rybaření. Přesto si k sobě cestu našli a zamilovali se do sebe. Vlasta profesorku Hejlovou miloval natolik, že ji dokonce požádal o roku. Miriam tuto žádost o ruku odmítla a jejich vztah se nakonec bohužel rozpadl.

Rudolf Hrušínský s bratrem Janem Hrušínským, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Svou lásku ale nakonec Vlasta našel. Poznal se s Amálkou, která se mu stala opravdovou parťačkou do života. Mohou se na sebe spolehnout a tvoří opravdu krásný pár, který si je vždy velkou oporou. Amálka žádost o ruku neodmítla, a tak jsme se dočkali krásné intimní svatby na jejich chatě u řeky. 

S Amálkou zažili mnoho krásného, ale také smutného. Nejtragičtější událost, kterou spolu ustáli, byla zajisté smrt Kláry Peškové, Vlastovy dcery. Amálku i Vlastu potkáváme dodnes a stále tvoří krásný a harmonický pár. 

8 faktů o Rudolfovi Hrušínském ml.

  • Rudolf Hrušínský ml. se narodil dne 5. října 1946 v Praze.
  • Jeho otec Rudolf Hrušínský byl jedním z nejslavnějších českých herců 20. století a hrál v více než 100 filmech.
  • Rudolf Hrušínský ml. započal svoji hereckou kariéru v roce 1983 a od té doby se objevil ve více než 40 filmech popř. televizních seriálech.
  • Jeho nejznámější role přišla v roce 2005, kdy se stal součástí obsazení populárního seriálu "Ulice", ve kterém hraje až dodnes.
  • Krom herectví se Rudolf Hrušínský ml. věnuje režii a produkci filmů a televizních seriálů. Režíroval 3 filmy.
  • R. Hrušínský vystudoval herectví na pražské DAMU (Divadelní akademii múzických umění), kde absolvoval v roce 1987.
  • Jeho herecký výkon v seriálu "Ulice" mu v roce 2006 přinesl cenu TýTý za nejlepšího herce v televizním seriálu.
  • Rudolf Hrušínský mladší je držitelem ceny Thálie. Jde o nejvyšší ocenění pro české umělce, kterou získal v roce 2018.
Zdroje článku: