Šimon Bilina ze seriálu ZOO má dnes narozeniny

Šimon Bilina ze seriálu ZOO má dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon Bilina, kterého znáte jako rezervovaného a samotářského Adama „Haďáka“ Hrušku ze seriálu Zoo, oslaví 28. července 2022 sedmadvacáté narozeniny. Co čeká jeho postavu dál? Ohrozí kamarádka Alena jeho křehký vztah s Aničkou? A v jakých dalších rolích jste Šimona mohli vidět?

Jak začal Adamův příběh v ZOO…

Adam je bývalý voják z Afghánistánu, odkud si s sebou přinesl mnohá traumata. Přežil dokonce i teroristický útok a skončil ve vězení. Kvůli válečným hrůzám se zatvrdil a odmítá jakýkoliv romantický vztah. S minulostí se pokouší vyrovnat v poklidném prostředí pavilonu plazů v královédvorské ZOO. Nic jiného než vzácní krokodýlové a jedovatí hadi ho nezajímalo, dokud mu do života nevtrhla laskavá a naivní Anička. Ta se toužila stát dobrou chovatelkou a upřímně se chtěla s Adamem spřátelit, ale on v ní viděl jen rozmazlenou slečinku, pro niž neměl jediné vlídné slovo. Tedy – alespoň ze začátku…

Protiklady se přitahují

Ode dne, kdy se poprvé potkali, uplynula spousta času. Prošli si řadou radostných i nebezpečných zážitků, které je stmelily. Když se např. do zoo vloupali zloději nosorožčí rohoviny, Anička jim málem padla za oběť, ale Adam ji zachránil a probudil v ní dosud potlačované city. Následně je sblížila úspěšná spolupráce s Pobřežím slonoviny, od něhož se jim pro ZOO podařilo získat krokodýla štítnatého. Adam byl dokonce tak nadšený, že Anně jako poděkování věnoval čokoládu. Pozval ji na výstavu, a tak Anička urychleně zapomněla na jeho předchozí nesnesitelné chování a souhlasila. Jenže potom spadla z nebe Alena…

Třetí vrchol milostného trojúhelníku?

Alena je Adamova dobrá kamarádka z Afghánistánu. Hodně toho spolu zažili a jsou si tak blízcí, že jí Adam – věčný samotář – neváhal nabídnout dočasné bydlení přímo u sebe doma. Když se o tom Anička dozvěděla, byla v pořádném šoku. Rozplakala se v přesvědčení, že Adam s Alenou chodí a že ji celou dobu tahal za nos. Ne, že by dal někdy najevo skutečný zájem o vztah s Aničkou, ale přinejmenším se s ní líbal. Proč by to dělal, kdyby měl přítelkyni? Navíc se za Alenu přimluvil u ředitelky Roklové, aby jí dala práci v ZOO. Ta jí nakonec domluvila místo u ostrahy. Anička žárlí, chová se vůči Adamovi chladně a zatím netuší, že Alena dává přednost něžnému pohlaví a že Haďáka dokonce přemlouvala, aby Annu někam pozval.

Populární sympaťák

Jako Adam to Šimon Bilina rozhodně nemá jednoduché, ale na druhou stranu získal spoustu nových fanoušků. Fakt, že si může popovídat s někým, kdo ho třeba na ulici pozná, je pro něj skvělý zážitek a privilegium. Popularita mu stoupá i na sociálních sítích, ale bizarní pozvánky na rande a absurdní zprávy od fanynek nijak zvlášť neprožívá, bere je spíš jako vtipnou grotesku. Haďák v Zoo je zatím jeho nejvýraznější seriálová role, ale objevil se také v Odznaku Vysočina, Šéfce, Specialistech, Špuntech na cestě či Anatomii života. Hraje též v dramatu Běžná selhání, které má premiéru letos na podzim. K narozeninám Šimonovi přejeme hodně štěstí a zdraví, mnoho dalších zajímavých rolí a splnění všech životních snů.

Zdroje článku: