Prodlužte si léto s novým českým seriálem OSADA

Prodlužte si léto s novým českým seriálem OSADA
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsme národem chatařů a chalupářů a jsme posedlí po pobytu v jednoduchých obydlích obklopeni přírodou. Že je to vděčné téma, pochopili filmaři už v minulosti, a tak vznikl v roce 1975 kultoví seriál Chalupáři. A konečně jsme se dočkali zmodernizovaného pojetí „české tradice“.

O českém folkloru, kdy lidé opustí své pohodlné městské bydlení a na čas se přesunou do míst, kde tzv. lišky dávají dobrou noc, vypráví nový seriál s jednoduchým názvem Osada. První díl uvidíte dle serveru mediaguru.cz v pátek 3. září na ČT1 ve 20.10.hod.

Pod scénářem je podepsaný Petr Kolečko, a tak bychom se mohli dočkat opravdu dobré oddechové zábavy. Režisérem projektu je Radek Bajgar (Teroristka, Teorie tygra) a v první řadě komediální podívané se můžeme těšit na 13 dílů.

Děj se odehrává v chatařské osadě Záhoří. Seriál se natáčel loni od jara do podzimu v okolí Berounky, kde vznikla u nižborských rybníků pro účely natáčení chatová osada „v retro stylu“. A právě do této osady se sjíždí potomci původních osadníků. Potkávají se zde lidé různých charakterů a povolání a vy budete mezi prvními, kdo se o této povedené sestavě něco dozví.

Tomáš Hanák – Tony Keyhoss

Tony žil v Americe a miluje vše americké. Do prostředí českých luhů a hájů tak přinese trochu exotiky. Někoho bude dráždit, jiného bavit, svým přízvukem.

Petra Nesvačilová a Radek Holub – Roubalovi

Helena Roubalová jezdí do osady spolu se svým manželem, který se snaží vypadat velmi drsně. Pracuje ale jako kadeřník v manželčině salónu. Helena je tak trochu nespokojena s manželem, ale ještě sama přesně neví, co nebo koho by chtěla. Roubal má tajný sen, stát se náčelníkem osady.

Pavla Beretová a Martin Myšička – Srovnalovi

David Srovnal je ajťák a až do okamžiku, něž jeho zoufalá žena pronajme chatu, aby ho dostala od počítače, byl jeho život v trochu jiné realitě. I k chataření se postavil svým stylem a vše, co je třeba na takové chatě dělat, si pečlivě nastuduje na internetu. A k vlastnímu překvapení mu manuální práce jde, a dokonce ho i baví. Naučí se štípat dřevo, rozdělat oheň a chytat ryby. Nakonec si život v osadě zamiluje, což se jeho ženě zase nelíbí, protože její úmysl o oživení vztahu moc nevyšel a manžel je znovu pohlcen novou vášní.

Igor Bareš, Eva Leinweberová a Filip František Červenka – Juzanovi

Juzanovi jsou miliardáři. V osadě ale předstírají chudobu, protože se bojí, že by je sousedi neměli rádi, kdyby znali jejich majetkové poměry. Hlava rodiny má vysoký tlak a oddaná manželka se o něj bojí. Doufala, že v přírodě se uklidní, což se moc nedaří.

Jana Plodková, Josef Polášek a Karolína Lea Nováková ­– Krausovi

Šimon Kraus byl až do revoluce velice aktivní komunista a když přišel o své „jistoty“, vrhl se na víru a našel se v židovství. A trvá na tom, že jeho víru musí sdílet manželka a dcera. Dagmar trochu pije a když je šábes, tajně hoduje. Dcera má 15 let a zajímá ji něco úplně jiného, než je otcovo objevení Boha.

Jana Švandová a Pavel Nový – Stýblovi

Aktivní důchodci jsou v osadě jako ryby ve vodě. Nemají ani mobilní telefon a jsou srdcem místní komunity.

Ivana Chýlková a Šárka Vaculíková – Rybovi

Lucie se živí jako spisovatelka románů pro ženy a má tak trochu vlastní svět. Z toho ji dokáže dostat Jana, která umí vše vtipně okomentovat. A léto v osadě ji přinese lásku.

Stanislav Majer – Michael Franěk

Osazenstvo doplňuje trochu líný policista Franěk, který bude celé léto vyšetřovat vykradení chaty. Nikam nespěchá. Slunce svítí, voda a hezké holky jsou na dohled.

Titulní píseň k seriálu vytvořil Xindl X.

Kreativní producent Josef Viewegh o seriálu řekl:

Osada je chytrý odpočinkový seriál pro celou rodinu. Je plný vtipných dialogů a komických, lehce absurdních situací. Startuje 3. září a každý si s ním může prodloužit léto.

Zdroj: