"Hlavně to nesmí být nuda!" požadoval Karel Gott. Celovečerní film o fenomenálním zpěvákovi uvedou kina letos v říjnu

"Hlavně to nesmí být nuda!" požadoval Karel Gott. Celovečerní film o fenomenálním zpěvákovi uvedou kina letos v říjnu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karel Gott a jeho pouť životem. Dokumentaristka Olga Malířová Špátová obdivovala, jak je vyrovnaný a velmi přirozený. Scházeli se spolu celý rok, aby vzniklo něco krásného, autentického. Naposledy se s Mistrem setkala 14 dní před jeho smrtí.

Co o Božském Kájovi víme a nevíme?

Zpěvák, herec, skladatel a malíř. Jedná se o nejúspěšnějšího českého interpreta, což dokazuje hned několik ocenění. V anketě Zlatý slavík (později Český slavík) získal 42 ocenění. Dále se může chlubit 8 zlatými deskami, 1 diamantovou deskou, 2 cenami Anděl a více než 120 televizními oceněními. Během své pěvecké kariéry nazpíval kolem 2 500 písní, zpíval hlavně v češtině, ale nazpíval i nějaké skladby německy, latinsky, anglicky, italsky a rusky.

Fanouškům se do paměti určitě vryla poslední písnička Srdce nehasnou“, kterou nazpíval se svou dcerou Charlotte Ellou. V roce 2018 vznikla také velmi známá písnička Ta pravá“, kterou věnoval svým děvčatům.

Všechno to začalo v roce 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků, ve které zvítězil. Postupem času začal vystupovat v kavárnách. V roce 1960 se rozhodl, že se zpěvu bude věnovat profesionálně, což se mu povedlo. Je známý v České republice, ale také v zahraničí.

Film Karel

Na plátna kin vstoupí 15. října tohoto roku. Mohl být dárkem k narozeninám, ale bohužel se to nestihlo. Již v červnu se Ivana Gottová podělila o radostnou zprávu, a to, že film byl dokončen, což dokazuje plakát, který má lákat diváky do kin. První záběry z filmu byly zveřejněny právě na Mistrovy narozeniny, 14. července.

Hlavně to nesmí být nuda!

Přesně o tohle se Karel Gott snažil, chtěl, aby byl film vynikající a zábavný. Režisérka se snažila zachytit jeho běžný život, setkání s fanoušky, čas strávený s rodinou v pražském domě nebo na chalupě. Cílem filmu bylo poukázat na jeho obrovský talent.