Veselé Velikonoce: Belmondo v životní formě a mladičká Sophie Marceau rozehrávají milostný příběh po francouzsku

Veselé Velikonoce: Belmondo v životní formě a mladičká Sophie Marceau rozehrávají milostný příběh po francouzsku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Belmondo je určitě jeden z nejlepších francouzských herců všech dob. V době, kdy tato komedie z roku 1984 vznikala, byl ve své životní formě a každý muž chtěl být jako Belmondo. A ještě více žen chtělo doma ve svém muži najít kus Belmonda.

Porušení pravidel se může vymstít

V komedie Veselé Velikonoce hraje slavný herec nenapravitelného sukničkáře Stephana, který i přes svá milostná dobrodružství miluje svou ženu. Tu právě doprovodil na letiště, a právě tam potkává mladičkou dívku, kterou si odváží domů, přestože k jeho zásadám patří pravidlo, nebrat si dívky k sobě domů. Konečně se schyluje k akci, protože mladá dívka je zklamaná v lásce a chce se pomstít svému ženatému příteli, který dal přednost trávení svátků s rodinou. Jenže záletník zaslechne domácí výtah a pozná, že se nečekaně vrací domů manželka.

Z víkendu plného dobrodružství s mladou kráskou se najednou stává velice prekérní situace a Stephan nesmí udělat ani jeden chybný krok. Nenapadne ho nic jiného než vydávat mladou dívku za svou dceru, hřích z mládí, který doposud tajil.

Film, který rozdává úsměvy

Tento film je komediální klasikou, která se nikdy neomrzí. Nabízí přesně tu správnou dávku bláznivých nápadů, kterou od francouzské komedie čekáte. Děj je perfektní a dialogy šité na míru hercům. Film je zábavný od začátku do konce, bez ohledu na to, že se Belmondo snaží za každou cenu prosadit pár kaskadérských kousků.

Z průměrného, až banálního nápadu dokázala trojice herců vytvořit celou řadu neskutečných a místy přehnaných situací, které jsou neuvěřitelně zmatené a především zábavné.

Francouzské herečky

Roli zkoušené manželky si zahrála Marie Laforêt, která samozřejmě svého manžela prokoukla a bylo jí jasné, co svým příchodem domů přerušila, přesto si zachovala kamennou tvář, za kterou by se ani hráč pokeru nemusel stydět. O to víc si vychutnávala trapné okamžiky, do kterých se nevěrný manžel zaplétal stále víc a víc.

Pro Sophii Marceau to byl první velký herecký úspěch, který ji pomohl k dalším hereckým příležitostem.