Kolik byste mu hádali? Ondřej Pavelka ze ZOO slaví právě dnes narozeniny

Kolik byste mu hádali? Ondřej Pavelka ze ZOO slaví právě dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriálová legenda Ondřej Pavelka doplnil v letošním roce své portfolio úspěšných obsazení také o seriál ZOO. Představitel učitele Karla Rokla slaví 10. září již 67. narozeniny. Co o něm v seriálu i mimo něj víme?

Herec a pedagog Ondřej Pavelka se narodil 10. září 1955 v Novém Jičíně. I díky svému rodinnému zázemí se rozhodl věnovat se studiu divadelního umění. Po absolvování gymnázia tak úspěšně vystudoval také Divadelní fakultu Akademie múzických umění (DAMU) a následně získal angažmá v divadle Na zábradlí či studiu Ypsilon. V současnosti působí jako herec Národního divadla a současně se také věnuje pedagogické činnosti na DAMU. 

Ondřej Pavelka již od konce 70. let baví diváky televizních obrazovek pestrou škálou filmových rolí. Mezi jeho nejúspěšnější filmy patří drama Skalpel, prosím či moderní komedie Teorie Tygra. Mimo to se Ondřej objevil i v řadě úspěšných seriálů. Od roku 2016 pak patří v rámci seriálové tvorby prakticky ke stálicím. Na účtu má kromě ZOO také úspěšné série Vyšehrad, Polda, Ohnivý kuře či Slunečná.

Ondřej si zahrál v řadě seriálů, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Diváci seriálu ZOO znají Ondřeje Pavelku zejména jako Karla Rokla, manžela ředitelky zoologické zahrady Marie a otce dvou synů, Marka a Vojty, kteří provozují místní bar. Karel Rokl vystupuje hned v řadě rolí: Kromě milujícího manžela a otce je také učitelem matematiky a fyziky na místní škole. Rád se také věnuje amatérskému psaní knížek, které však sám nepovažuje za velmi úspěšné.

V neposlední řadě se z něj během seriálu díky různým okolnostem stane také spoluzakladatel firmy Viky Janečkové, která se specializuje na design a návrhy oblečení či bytů. Zde se osvědčí jako neocenitelný pomocník zejména díky jeho kontaktům na spoustu bývalých žáků, které za svou kariéru učitele poznal a kteří nyní pracují v různých oborech, které Viky pro svoji práci potřebuje. 

Nejvýraznější vlastností Karla Rokla v podání Ondřeje Pavelky je bezpochyby ochota a snaha vyjít všem v jeho okolí vstříc. Často se pak sám trápí, jelikož chce usnadnit životy svým blízkým. Je také velmi čestný, jelikož nehodlá sám přistoupit na nabídku úplatku v podobě nového kabinetu fyziky a raději sám odstoupí z pozice učitele, než aby se podílel na nekalých praktikách ředitele školy. 

Jeho přednosti pak ocení zejména manželka Marie, kterou Karel pravidelně a ochotně bere ven na večeře či sám připraví jídlo doma. Je pro svou ženu také velkou oporou při nelehkých časech, zejména způsobených intrikami Lubora Brázdy a Alberta Poláka nebo vyvolaných hádkami se synem Vojtou. 

Ondřejovi tak děkujeme za zpříjemňování sledování seriálu ZOO v předešlé sérii, těšíme se na jeho roli v sérii nadcházející a v neposlední řadě přejeme vše nejlepší a hodně zdraví a úspěchů v profesním i osobním životě!

Zdroje článku: