Filmové chyby v legendární ruské pohádce Mrazík. Jestlipak jste si jich všimli

Filmové chyby v legendární ruské pohádce Mrazík. Jestlipak jste si jich všimli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal samolibého Ivánka, mladou Nastěnku nebo nafoukanou Marfušu? Známá ruská pohádka z roku 1964 se stala nostalgickou vzpomínkou pro řadu z nás. I dnes si ji každoročně s láskou připomínáme a na našich obrazovkách má své stálé místo. Ani Mrazík se však nevyhne filmovým chybám, které opravdu stojí za povšimnutí.

Když se Nastěnka s Ivánkem poprvé potkají, Ivánek se jí ptá na jméno, sám se ale nepředstaví. Když však poté Nastěnka vidí, jak se proměnil v medvěda, volá na něj jménem. Jak by ho ale znala, když se jí nepředstavil?

Velkou filmovou chybou byl také východ slunce. Ve snímku totiž vychází směrem doleva, filmaře už ale nenapadlo, že to by platilo jedině, kdyby se nacházeli na jižní polokouli, ne v Rusku, kde se děj odehrává.

 

Když Ivánek následuje letící pero, můžete si všimnout, že je zavěšené na slabém provázku, za který někdo tahá.

 

Další provázek je viditelný i u scény, kdy kocour Mourek odjíždí na sáňkách od Mrazíka. Někdo ze členů štábu jím sáně přitahuje k sobě.

 

Kocourů při natáčení nejspíš použili víc, protože Mourek má v chaloupce Baby Jagy zelené oči, ale před domem Mrazíka, už má jedno oko oranžové.

 

Na schodech do Mrazíkova domu je zřetelně viditelná průhledná lepící páska, která drží sníh na svém místě.

 

Když Mrazík volá na sáňky samochodky a kamera se začne točit na všechny strany, v jedné chvíli si můžete všimnout čtyř členů štábu.

 

Když Mrazík s Nastěnkou nasedají na sáně, je vidět, že si Nastěnka sedá na pravou stranu, v dalších záběrech už ale sedí nalevo.