Kdysi oblíbená postava z Ulice to teď schytává za příšerné oblečení a hysterické výlevy

Kdysi oblíbená postava z Ulice to teď schytává za příšerné oblečení a hysterické výlevy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina a Jirka patří dlouhodobě k nejoblíbenějším párům v Ulici. Gábina je součástí seriálu od prvních epizod z roku 2005. Tenkrát nebývala vzorná, ale časem vyspěla a zmoudřela, stala se zodpovědnou mámou a nepostradatelnou postavou. Nyní jí na popularitě ubírají čím dál častější hysterické scény.

Z Gábiny se stává úzkostná hysterka

Dalo se očekávat, že příchod Jiřího Hermana staršího (Marek Vašut) vnese do rodiny Gábiny (Aneta Krejčíková) a Jirky (Jan Holík) chvíle plné napětí. Přesto se v nejnovějších dílech zdá, jako by dramatické scény nezpůsoboval ani tak samotný pan soudce, ale spíše psychicky nevyrovnaná Gábina. Majitelka módního salonu, která se v každé epizodě obléká tak příšerně, že se stává terčem vtipů pobavených diváků, je podle názorů mnohých čím dál hysteričtější a otravnější.

Průchod emocím dala např. v epizodě, ve které byl pan Herman pozván na návštěvu přímo do jejího bytu. Kvůli nedorozumění však soudce nepočítal s večeří, navíc měl nepříjemné komentáře ohledně velikosti bytu a nekvalitního vína. Zkrátka pomluvil, co mohl, ale to by Gábina snad ještě přešla s úsměvem. Pak se bohužel do situace vložil Šimon (Jakub Krause), jenž přišel ze školy se škrábancem na krku po rvačce se spolužákem Koldou.

Pan Herman i Jirka s nadsázkou ocenili, že si mladík dokázal poradit sám, aniž by běžel žalovat profesorům, ale Gábina vzala jejich slova jako podporu fyzického násilí. To se jí samozřejmě ani trochu nelíbí vzhledem k tomu, že chudák Šimon má se šikanou ze strany spolužáků špatnou zkušenost. Jak jen to soudce může takhle zlehčovat? Gábina ztropila scénu přímo před ním, místo aby počkala, až odejde, a promluvila si se Šimonem později. Právě to na ní kritizují nespokojení diváci.

„Začíná lehce hysterčit. Beru, má o něj strach, ale pokud mu nezačne věřit, bude se bát pořád,“ hodnotí Gábinin nešťastný přístup jeden z fanoušků na sociálních sítích.

Ani skvělý Marek Vašut nezachrání otravný příběh

„Není nutné všechno dořešit teď a tady. Jestliže někoho pozvu za nějakým účelem (v tomto případě poděkování), tak není nutné ho zapojovat do řešení výchovných problémů,“ kárá Gábinu další divačka.

Herman starší se ovšem do tématu zapojil zcela sám, aniž by se ho na názor někdo ptal. Gábina mohla jistě reagovat lépe, ale spousta diváků dává vinu také jemu. „Včera mě zklamal otec Hermana s těmi řečmi o večeři a nekvalitním vínu. A pak to dorazila Gábina. Měla počkat, až otec odejde, a pak to jít řešit do pokojíku se synem. Zbytečně se čílí a vzdychá. Chápu, že má strach, ale reaguje vždy jak pominutá a seřve i Jirku.“

Na druhou stranu lidé oceňují, jak skvěle Marek Vašut autoritativního a nekompromisního soudce hraje. Jeho příchod do seriálu byl celkově přijat velmi pozitivně. Přesto způsob, jakým se dějová linka Gábiny a jejích nejbližších vyvíjí, vnímají mnozí jako další známku prudce klesající kvality seriálu. „Už tam bohužel není žádná rodina ani dějová linka normální, u všech jen stres, hysterie a zloba,“ stěžuje si divačka. Nezbývá než doufat, že se to časem zlepší.

Zdroje článku: