Nový MasterChef: Odešla hvězda. V dalším kuchařském klání se připravují žaludky, pařáty a varlata

Nový MasterChef: Odešla hvězda. V dalším kuchařském klání se připravují žaludky, pařáty a varlata
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejnovější epizoda kulinářské soutěže nečekaně zlomila vaz osobě, která měla na to, aby soutěž vyhrála. V soutěži se drží kuchtíci, kteří jsou mnohem slabší, a budí to dojem, že o vítězi je rozhodnuto a musí mu tam zůstat slabší soupeři, aby vynikl.

První výzva s neoblíbenými surovinami

Dnes se v kuchyni vařilo ze surovin, které nejsou moc oblíbené. Dokonce i porotci mají některé suroviny, kterým se raději vyhnou. U Forejta jsou to vnitřnosti, Kašpárek má hrůzu z artyčoků a Punčochář se vyhýbá vlašským ořechům, na které má alergii.

Pro soutěžící si však připravili něco zábavnějšího. Pětice kuchtíků, která vyhrála v minulé výzvě tak mohla sledovat, jak Ivka vyfasovala krůtí žaludky, Betty kuřecí pařáty, Petra celé malé selátko, Terka kančí varlata a Vojta hlavu z mečouna.

Kuchaři měli 75 minut na to, aby vytvořili chutné jídlo.

„Já zabojuju a pak se pobleju,“ shrnula Tereza první výzvu. Porotci jí dnes všechny tři výzvy doslova nutili, aby použila odznak imunity. A ona to pokaždé odmítla. Celé to působilo hodně divně, když na ni pořád doráželi.

Vojta byl překvapený, kolik masa se na hlavě ryby ještě našlo, tak mohl v klidu udělat filety a salát z černé čočky. S tou už sice jednou neuspěl, ale je na ni nějak fixovaný. Pro Petru bylo nejhorší zaříznout nůž do celého malého selátka. Když to zvládla, věděla, že už to bude dobré a udělala roládu plněnou kysaným zelím, bramborové lokše a omáčku z výpeku. Tereza se rozhodla z kančích varlat udělat řízky a bramborové suflé. Betty udělala z pařátů asijskou polévku, nic jiného ji nenapadlo. Nožičky porotcům přiložila upečené, aby se zakousli.

V pětici nakonec zazářila Ivka, která z krůtích žaludků dokázala udělat za pomocí hub a chřestu chutný talíř. Šla na balkon.

Kuřecí pařáty, zdroj: TV Nova

Nejotravnější na celé epizodě bylo, že kamera dávala neustále prostor Betty, která ovšem nemluvila a jídle, ale neustále dokola mlela o tom, jak by to bylo strašné, kdyby ona nebo Vojta museli po vyřazení odejít. Tak snad její láska nezávisí na tom, že musí být na Vojtovi pořád nalepená.

Na řadu přišly chilli papričky, nejpálivější dostala Tereza a k ní i ochranný oděv a štít

Druhá výzva byla „pekelně pálivá“. Sofi měla za úkol rozdělit mezi čtveřici soutěžících čtyři hodně pálivé chilli papričky. Možná až tak pálivé nebyly, protože dva z připravených pokrmu měly nakonec nevýraznou chuť. Na Petře bylo vidět, že má tuto chuť moc ráda a jen se obávala, aby to s pálivostí nepřehnala, protože nedokázala odhadnout, co porotci snesou. Nakonec to byla ona, kdo s jednoduchou klasikou, jakou je chilli con carne, odešla na balkon. Chutnal i čokoládový dezert, který udělala Tereza. Betty a Vojta měli něco na jídle dobré, ale nemělo tu správnou pálivou chuť.

Tereza to neměla moc pohodlné, zdroj: TV Nova

Hmyzu byly plné krabice, prý dárečky

Po dalším citovém výlevu Betty, jak se bojí o Vojtu, dostala trojice soutěžících bedny plné červů a zadání bylo jasné. Betty vsadila na polentu, Vojta na ravioly z bílé řepy a Terka na tacos. Incident, kdy Betty podpálila červíky na pánvi, nikdo z porotců nekomentoval. Zřejmě se báli, aby se jim princezna zase nerozbrečela.

Po vyřazení tak už zůstává pouze devět soutěžících.

Toto jídlo na postup nestačilo, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek