Nový MasterChef přinesl mezi dva soutěžní týmy zlou krev. Halloween v mateřské školce naštval poražené

Nový MasterChef přinesl mezi dva soutěžní týmy zlou krev. Halloween v mateřské školce naštval poražené
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně se v soutěži ukázalo, že všichni nejsou úplně kamarádi a soutěžící si uvědomili, že už se začíná hrát opravdu na vítězství. Přestože se v dnešním vaření nevyřazovalo, tak vítězný tým může klidně spát, protože v příští vyřazovací výzvě bude v bezpečí balkonu.

Zajímavé je, že soutěžícím v růžovém týmu se nepříčilo sebrat soupeřům všechno máslo ze spižírny, když se dozvěděli, že budou dělat bramborovou kaši, ale jako zradu brali žertovné komentáře šedého týmu, který své jídlo propagoval předtím, než děti hlasovaly o vítězném jídle.

Hned na začátku si soutěžící vylosovali zástěry dvou barev a dvě ze zástěr byly kapitánské. Vaření tak měly na povel Petra a Sofi. Petra moc svou funkci nezvládala a vypadalo to, že spíš růžový tým vede Betty. Sofi, teprve devatenáctiletá soutěžící, si naopak svůj čtyřčlenný mužský tým dokázala zorganizovat skvěle.

Vaření pro děti je vždy trochu náročné, protože děti mají o jídle jinou představu, a to byla ve výhodě Petra, která pracovala ve školce a Ivka, která má děti dvě.

První výzvou byla strašidelná svačinka. Vítěz získal výhodu čtvrt hodinky navíc v další výzvě a možnost vyrabovat soupeřům spižírnu.

Tým Petry (Betty, Ondra, Tereza a Ivka) měl skvělý nápad dát dětem jídlo do kornoutu a naservírovali jim ducha z listového těsta a chlupaté prsty. Druhý tým Sofie (Aco, Ado, Martin a Ondra) neměl až tolik fantazie a vytvořil bubáka. O vítězi rozhodli porotci a vybrali tým Petry, protože se jim líbil především nápad s kornoutem.

Bety a Tereza připravují kornout. Zdroj: TV Nova

Pětice z růžového týmu tak mohla na druhou výzvu (hlavní chod a dezert) uplatnit výhodu a vybrat si jako první suroviny, a hlavně na to mít klid. Jenže druhý tým možná využil svou čtvrt hodinu čekání lépe. Martina napadlo jít mezi děti a zjistit, jaké jídlo mají nejraději. Když šedí zjistili, že většině dětí chutná kuřecí řízek, tak nebylo co řešit.

A právě v ten okamžik se Vojta rozhodl zabavit ve spižírně všechno máslo. Bramborová kaše bez másla není úplně ideální, ale Sofi ukázala, že si umí poradit a vydala pokyn, aby se máslo vyrobilo. Ostatní na ni sice nevěřícně koukali, protože si asi nikdy máslo nedělali, ale ona věděla, že je to snadné řešení. Kaši tedy nakonec udělali skvěle, usmažit kuře v trojobalu také nebylo nic složitého. Navíc se jim povedl hodně strašidelný dezert „dračí oko“, který byl v režii Ondry.

Jídlo růžových pod vedením Petry nebylo špatné a rozhodně vypadalo strašidelně, ale děti trhané kuře se smetanovou omáčkou a knedlíky moc nenadchlo. S dezertem měli růžoví trochu problém, protože ve vaření nebyl povolený běžný cukr a ani třtinový. Piškotové těsto jim bez cukru moc nešlo.

Hlavní chod tým Petra, zdroj TV Nova

Před hlasováním Martin žertem před dětmi řekl, aby hlasovaly pro jejich kuřecí řízek a stejnou možnost měl i druhý tým. Betty však prohlásila, že by nikdy tak nefér způsob nepoužila, a cítila se pohoršeně. Porota žádná omezení pro prezentaci jídla nestanovila. Betty s Petrou prostě jen neunesly to, že se druhý tým dokázal s dětmi skamarádit a možná to trochu ovlivnilo jejich hlasování, ale tu možnost měly oba týmy.

Příště tedy v černých zástěrách nastoupí Petra, Betty, Vojta, Tereza a Ivka. Tereza má stále ještě odznak imunity, který může použít.

Zdroje článku:
  • voyo,
  • autorský článek