Jak usmířit Kašperáčky? To vám prozradí letošní vánoční speciál Ulice

Jak usmířit Kašperáčky? To vám prozradí letošní vánoční speciál Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tvůrci Ulice pro diváky připravili speciální štědrovečerní epizodu, která bude k vidění v 18:00 na TV Nova, ale už nyní si ji můžete pustit na Voyo. Anička Lišková stráví Vánoce v Kašperských Horách, kde bude spolu s Knoblochovými pátrat po ztraceném Miloškovi.

Pro samý spěch Anička zapomene doma dárky

Letošní štědrovečerní Ulice je zvláštní v tom, že se neodehraje ve starém známém pražském prostředí, nýbrž v Kašperských Horách, kam Knoblochovi vyrazí oslavit Vánoce společně s Aničkou. Hned od začátku ale naše výletníky stíhá jedna pohroma za druhou. Kvůli netrpělivému Milošovi (Jiří Štrébl), jenž se snaží popohnat děvčata, aby konečně mohli vyrazit na cestu, zapomene Anička (Ljuba Krbová) doma tašku se všemi dárky. Bohužel si to uvědomí až ve chvíli, kdy v cíli vystoupí z auta, a tak jí nezbude nic jiného, než potupně vyrazit na čerpací stanici, aby mohla dát pod stromeček alespoň něco. Bude to však chabá a neuspokojivá nadílka, což Anču upřímně zamrzí.

Milošek má důležité poslání! Proč uteče na Kašperk?

Milošovi rodiče (Antonín Hardt a Viera Pavlíková) Aničku vřele přivítají. Ta si však nemůže nevšimnout, jak napjatá atmosféra v domě panuje. Dědeček si rád přihne ze sklenky a babička všechny ustavičně peskuje, čímž kazí rodinnou pohodu, a zejména pak Evinu náladu. Už jen to, že jí tchyně zkritizuje milovaný kožich, vrhne stín prakticky na celé svátky. Eva (Vanda Hybnerová) se tak raději co nejdřív odklidí s Aničkou do města, aby se pokochala pohledem na osvětlené náměstí a stánky. Dopřeje si svařák a doufá, že samotný Štědrý den proběhne ve větším klidu, ale to se zmýlila.

Babičce se pořád něco nezdá. Zdroj: TV Nova

Na návštěvu dorazí také Evina dcera Ema (Anna-Marie Valentová). Ještě než vůbec přijede, vyjádří babička obavu, aby zase nepřitáhla domů nějakou havěť. Fakt, že se tchyně naváží do Emy, její mámu samozřejmě rozčiluje. Více ji ovšem dopaluje skutečnost, že babička s chutí a opakovaně straší malého Miloška. Namluví mu totiž, že pokud se nebude chovat slušně, rozčilení skřítci Kašperáčci mu zpod stromečku seberou dárky.

Naivní Milošek (Lukáš Masár) jejím slovům věří a z představy, že přijde o nadílku, je upřímně zděšený. Evě se nelíbí, jak ho dospělí stresují. Zejména Miloš se zase vyznamená, když synkovi namluví, že jako malý vyrazil úplně sám na hrad, aby si skřítky usmířil a obětoval jim věc, kterou má nejraději. Milošek si to doporučení bohužel vezme k srdci. Aniž by někomu něco řekl, vypraví se na Kašperk.

Bude záchranná mise úspěšná?

Když si Knoblochovi později uvědomí, že se chlapec ztratil, zahájí okamžitou záchrannou akci. Miloš s Evou zamíří na Kašperk, Anička s dědou pátrají v lese a Ema zůstává doma s nešťastnou babičkou, kterou se marně pokouší utěšit. Stará paní si uvědomí, že neměla chlapečka strašit a že se celý den chovala ke všem hrozně. Ze strachu o Miloška navíc spálí večeři. Přesvědčená, že je k ničemu, odchází s pláčem do ložnice, kde se po zbytek dne zamkne. Dokážou ji příbuzní přesvědčit, aby vyšla ven? Podaří se Miloška na hradě najít dřív, než se stane neštěstí? Jak na jeho dobrodružství doplatí Evin kožich a jaký vánoční zázrak zažije u stromečku Anička?

Anička bude koukat! Čím ji Knoblochovi překvapí? Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text