Patrik Mára z Ordinace jako nováček v policejním týmu

Patrik Mára z Ordinace jako nováček v policejním týmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patrik Děrgel se do paměti diváků zapsal účinkováním v show Tvoje tvář má známý hlas, rolí prince Jana v pohádce Korunní princ či jako Patrik Mára z Ordinace v růžové zahradě. Teď ho čeká úloha začínajícího policisty Vaška v seriálu Odznak Vysočina.

V Ordinaci hraje i kvůli své manželce

V Ordinaci v růžové zahradě ztvárňuje Patrik Děrgel talentovaného doktora Patrika Máru, syna primáře Leoše Máry a bývalého manžela lékařky Táni Márové. Tu hraje jeho opravdová manželka Markéta Děrgelová. Právě tady se s ní před kamerou potkal zcela poprvé. Ještě na škole spolu měli vést jeden projekt, z něhož ale Patrik vycouval, a tak spolu zatím nikdy nikde nehráli. Právě společně strávený čas byl důvodem, proč nabídku účinkovat v Ordinaci oba přijali.

Zatímco skutečný vztah jim kvete, seriálový se ocitl v troskách. Když Táňa nastoupila coby nová posila do kamenické nemocnice, protože toužila získávat zkušenosti pod dohledem profesora Valšíka, Patrik už byl ostříleným lékařem, jenž exceloval za mořem v Baltimoru. Vztahy na velkou vzdálenost však obvykle nedopadají dobře. Patrik sice nakonec dal přednost manželství před kariérou a přijel do Česka, aby mohl být s Táňou, jenže ona mu mezitím stihla nasadit parohy s Vojtou Kratochvílem.

Patrik pochopitelně litoval rozhodnutí vzdát se slibné kariéry v zámoří, ale coby ctižádostivý a sebevědomý mladík využil příležitosti na postup alespoň tady – stal se novým ředitelem nemocnice. Neméně ctižádostivá matinka, finanční ředitelka, ho nadšeně podporovala. Patrikovi narostl nos nahoru. Neustále se tlačil k prestižním a atraktivním operacím, chtěl se blýskat na sále, aby každý viděl, jak je ve své práci dobrý. Jeho arogance nakonec vedla až k tomu, že jeden z pacientů přišel o ženu a žal si vybil střelbou na Táni. Ta při útoku málem zemřela. Tehdy Patrik konečně dostal rozum a chtěl se svou ženou začít nanovo. Táňa ale o další šanci na vztah neměla zájem. Po rozvodu byl Patrik nějaký čas sám, načež potkal svou nynější lásku Bibi (Marika Šoposká), s níž je více než rok šťastně ženatý.

Patrik Děrgel, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Dvaatřicetiletý Patrik Děrgel už stihl zazářit v řadě seriálů i filmů, kromě toho okouzloval diváky show Tvoje tvář má známý hlas. Hraje v pohádkách (Škola princů, Korunní princ, Jak si nevzít princeznu), dále se objevil např. v romantické komedii Martin a Venuše (2012), v životopisném dramatu Hořící keř (2013) nebo ve sportovním dramatu Smečka (2020) ad. Do širšího povědomí diváků TV Nova se dostal díky seriálu Ulice, kde hrál přítele Gábiny Pumrové. Účinkoval také v Kriminálce Anděl, sitcomu Helena, ve Specialistech, dále ve V.I.P vraždách nebo Modrém kódu.

Nejnověji se s ním můžete setkat v novém krimi seriálu Odznak Vysočina, který bude TV Nova vysílat od 13. ledna 2022. Patrik Děrgel zde hraje nováčka ve vyšetřovacím týmu Vaška Kociána. Jako policista teprve začíná, ale už teď ho mají všichni rádi, protože působí vyrovnaně a důvěryhodně. Chlapec z dobré rodiny je i bývalým skautem a má jasně stanovené a neotřesitelné morální hodnoty. Poprvé v životě si ale bude muset sám vybojovat místo na slunci. Jak si asi povede?

 

Zdroje: