Diskuze

„Boží mlýny“ dostihly Miloše Kopeckého v roli slavné herecké hvězdy, se kterou nebylo k žití

„Boží mlýny“ dostihly Miloše Kopeckého v roli slavné herecké hvězdy, se kterou nebylo k žití
Komedie ve stylu moderní pohádky dostala název Já už budu hodný, dědečku! a scenárista a režisér Petr Schulhoff si do role pohádkové bytosti a zároveň nástroje zasloužené odplaty vybral přívětivého Ladislava Peška. V roli nesnášenlivého slavného herce se divákům představil Miloš Kopecký.
Zpět na celý článek

Komedie ve stylu moderní pohádky dostala název Já už budu hodný, dědečku! a scenárista a režisér Petr Schulhoff si do role pohádkové bytosti a zároveň nástroje zasloužené odplaty vybral přívětivého Ladislava Peška. V roli nesnášenlivého slavného herce se divákům představil Miloš Kopecký.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: „Boží mlýny“ dostihly Miloše Kopeckého v roli slavné herecké hvězdy, se kterou nebylo k žití
Jaký je název a žánr filmu, o kterém článek pojednává?

Film nese název „Já už budu hodný, dědečku!“ a je to pohádková komedie ve stylu moderní pohádky.

Kdo ztvárnil hlavní roli arogantního herce Theodora Bergnera?

Hlavní roli arogantního herce Theodora Bergnera, který si zasloužil lekci, ztvárnil Miloš Kopecký.

Který herec si ve filmu zahrál postavu vlídného dědečka, nástroje odplaty?

Pohádkovou bytost a zároveň nástroj zasloužené odplaty, vlídného dědečka, si ve filmu zahrál Ladislav Pešek.

Proč nebyla do role manželky Theodora Bergnera obsazena Stella Zázvorková?

Stella Zázvorková nebyla obsazena kvůli jejímu nepředvídatelnému vztahu s Milošem Kopeckým z doby, kdy byli manželé. Režisér proto do role filmové manželky vybral Alenu Vránovou.

Kde je možné komedii „Já už budu hodný, dědečku!“ shlédnout?

Komedie „Já už budu hodný, dědečku!“ je k vidění na platformách prima+ a Voyo.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Nesnesitelná lehkost bytí: Odlehčený příběh sukničkáře Tomáše na pozadí bouřlivých událostí roku 1968 (TV tip)
19.08.2020

Nesnesitelná lehkost bytí: Odlehčený příběh sukničkáře Tomáše na pozadí bouřlivých událostí roku 1968 (TV tip)

Kontrast života mladého bezstarostného hrdiny v osobě mladého lékaře Tomáše a událostí, které následovali po příjezdu okupačních vojsk do...

Disturbia (2007): Film měl několik verzí, z té úplně první musela pryč krev a násilí
01.07.2020

Disturbia (2007): Film měl několik verzí, z té úplně první musela pryč krev a násilí

Po smrti svého otce se dospívající Kale snaží bojovat se svými myšlenkami a emocemi, které ho dovedou k tomu, že napadne svého učitele španělštiny....

Poslední z Aporveru: Pokus o velkolepou českou fantasy aneb největší "tunel" v dějinách tuzemské kinematografie
26.08.2020

Poslední z Aporveru: Pokus o velkolepou českou fantasy aneb největší "tunel" v dějinách tuzemské kinematografie

Velkolepá česká fantasy. Přesně taková pověst předcházela snímek Poslední z Aporveru. Namísto toho má štáb na svědomí spíš velkolepý průšvih....

Přehlídka filmů, které se odehrávají v psychiatrických léčebnách
23.09.2020

Přehlídka filmů, které se odehrávají v psychiatrických léčebnách

Pro milovníky psychologických thrillerů není nic lepšího. Málokoho vyděsí smyšlená strašidla a neexistující příšery, když je ale nahradíme reálnými...

Clint Eastwood: bezejmenný kovboj, inspektor Callaghan a skvělý režisér
22.09.2020

Clint Eastwood: bezejmenný kovboj, inspektor Callaghan a skvělý režisér

Clint Eastwodd začal svou hereckou kariéru ve věku 25 let a do režírování se pustil až po čtyřicítce a je těžké rozhodnout, co mu jde lépe. Ve věku...

Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo
11.09.2020

Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo

Příběh o sukničkáři Vránovi, který si na alimenty začne přivydělávat tím, že si hraje na falešného číšníka je česká klasika a málokdo tento snímek...

Komu se při natáčení Mission: Impossible 7 stala nehoda
08.09.2020

Komu se při natáčení Mission: Impossible 7 stala nehoda

Natáčení dalšího snímku z řady Mission: Impossible, kde hraje hlavní roli Tom Cruise, muselo být na čas přerušeno. Nepodařila se scéna, která patří...

Praštěná a věčně usměvavá chůva Fine oslavila 63. narozeniny. S touto seriálovou hvězdou se ale život nemazlil
02.10.2020

Praštěná a věčně usměvavá chůva Fine oslavila 63. narozeniny. S touto seriálovou hvězdou se ale život nemazlil

Fran Drescher se zapsala do naší paměti rolí chůvy Fine v sitcomu Chůva k pohledání. Věčně veselá, mazaná a usměvavá. V osobním životě ale štěstí...

Obsluhoval jsem anglického krále: Poznali jste, kterou mužskou roli ztvárnila americká zpěvačka?
04.09.2020

Obsluhoval jsem anglického krále: Poznali jste, kterou mužskou roli ztvárnila americká zpěvačka?

Film, jehož předlohou se stal stejnojmenný román Bohumila Hrabala pojednává o životě číšníka, který se krůček po krůčku dostává ke stále lepší jak...

Tenkrát na západě: Tragická smrt během natáčení s režisérem filmu ani nehnula
29.08.2020

Tenkrát na západě: Tragická smrt během natáčení s režisérem filmu ani nehnula

Westernová klasika líčí příběh krásné prostitutky Jill, která si vzala ovdovělého farmáře, čímž chtěla začít novou kapitolu svého života. Ovšem po...

Diskutujte

Nejnovější diskutované