Představitel roztomilého Sama z Lásky nebeské se už zařadil mezi třicátníky. Tento věk byste mu ale nehádali

Představitel roztomilého Sama z Lásky nebeské se už zařadil mezi třicátníky. Tento věk byste mu ale nehádali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Láska nebeská je jedním z těch vánočních romantických filmů, které každoročně rádi zkoukneme znovu. Vzpomínáte na malého Sama, který se zamiloval do své krásné spolužačky? Jeho představitel letos oslavil 30. narozeniny a už tedy rozhodně není žádným dítětem. Jak se změnil a co plánuje dál?

Už je to 18 let od doby, co jsme malého Sama v podání Thomase Brodieho-Sangstera poprvé viděli na televizních obrazovkách. Třináctiletý Thomas tehdy ztvárnil nevlastního syna Liama Neesona, který se bezhlavě zamiloval do krásné spolužačky Joanny. A snažil se udělat vše proto, aby si ho aspoň všimla.

Jak vidíte, ani po 18 letech se téměř nezměnil. Malého Sama byste v něm stále jednoduše poznali. Herec totiž pořád vypadá alespoň o deset let mladší.

Sam v Lásce nebeské sice nebyl Thomasovou první ani poslední rolí, ale stále zůstává jeho nejznámější. Pochází z umělecké rodiny, jeho matka je tanečnicí a herečkou a otec se zase proslavil v muzikálu The Lion King v Německu. Navíc je vzdáleně příbuzný s hercem Hughem Grantem, jedním z filmových kolegů z Lásky nebeské. Není tedy divu, že se pro herectví rozhodl již v tak útlém věku.

Poprvé se objevil ve filmu Jim z nádraží (2001), kde mu bylo pouhých 11 let, poté také v dramatu Šifra (2003), díky němuž vyhrál cenu v kategorii “nejlepší herec v miniseriálech”.

Když poté přišla role v Lásce nebeské (2003), dočkal se ještě mnohem většího úspěchu a získal několik ocenění. Poté přišla ještě řada rolí, mezi jeho nejvýznamnějšími filmy byly např. Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005), Nowhere Boy (2009), Smrt superhrdiny (2011) a Star Wars: Síla se probouzí (2015). Objevil se také v 10 dílech Hry o trůny (2013) a v roce 2017 se vrátil k pokračování Lásky nebeské ve filmu Red Nose Day Actually.

Jeho nejnovější rolí je ztvárnění geniálního šachisty v dramatické seriálové novince Královský gambit (2020) na Netflixu. Tam svůj talent předvedl naprosto skvěle a doufejme, že o něm ještě hodně uslyšíme.