Připravte si vařečky, nabruste nože, nová řada MasterChef Česko je tady

Připravte si vařečky, nabruste nože, nová řada MasterChef Česko je tady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vrací se populární moderátoři, podle kterých je tato soutěž výjimečná v tom, že se před kamerami z amatérských nadšenců stávají profesionální kuchaři. Přemek Forejt (35), Radek Kašpárek (41) a Jan Punčochář (43) jsou připraveni vybrat toho nejlepšího z nejlepších.

Tentokrát všichni soutěžící dostali dopis, ve kterém se dozvěděli, že si mají připravit nejen oblíbené jídlo, ale vybrat takové, které by vypovídalo o jejich osobnosti. Stejně jako v předchozích sériích se budou soutěžící snažit probojovat do TOP 16, ze kterých vzejde absolutní vítěz s odměnou 1 milion korun. A to není vše.

Radek Kašpárek si pro soutěžící připravil další cenu. Vítěz soutěže dostane pracovní příležitost – možnost vařit s Kašpárkem v jeho nově otevřené restauraci.

Letošní ročník by se měl zaměřit na lokální suroviny. Jak uvádí hlavní režisér Radovan Síbrt, tento ročník bude cestovat po České republice a současně hledat i exotické prvky, které se stávají součástí české kuchyně.

„Vnímáme totiž, že její součástí jsou různé národnosti, které tu žijí. Máme např. silnou vietnamskou komunitu, romskou komunitu, slovenskou komunitu, v současné době i ukrajinskou komunitu. Rádi bychom tedy ukázali, jak je česká gastronomie pestrá. Když se totiž řekne česká kuchyně, všichni si představíme knedlíky nebo smažák, a přitom je tady spousta zajímavých receptů a vlivů, které se sem v posledních letech dostávají,“ dodává režisér Radovan Síbrt.

Další novinkou jsou zlaté karty. Každý z porotců má k dispozici zlatou kartu, kterou může soutěžícího poslat z castingu rovnou do hlavní soutěže. Kartu mají udělit člověku nebo jídlu, které jim přiroste k srdci.

porotci, zdroj: TV Nova

Neodmyslitelnou součástí soutěže MasterChef Česko jsou kulisy a studio, v němž se show natáčí. Prostory, kde se vaří a hodnotí, zůstávají podobné, nechybí spižírna plná surovin a stylová restaurace. Na celý proces výroby navíc dohlíží početný štáb, který má přibližně 120 členů.

Jeho srdcem a mozkem je přenosový vůz, ve kterém sedí zhruba 10 lidí a dohlížejí na kvalitu zvuku i obrazu. Jeden natáčecí den trvá přibližně 13 hodin. Teprve ve střižně se vybere to nejlepší. Pracuje se ve 12 střižnách, které musí zpracovat materiál o objemu 32 tisíc filmů v běžné kvalitě. Střihači na práci potřebují 8640 hodin.

Kuchařská show se na TV Nova objeví 30. 8., už teď je první epizoda na Voyo.

Zdroj článku:
  • press.nova.cz