Survivor Česko & Slovensko (31): Souboj o postup do finále byl mazec a podle chování poroty je vítěz téměř jistý

Survivor Česko & Slovensko (31): Souboj o postup do finále byl mazec a podle chování poroty je vítěz téměř jistý
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Trošku nudné pasáže plné vzpomínek vystřídal dějem našlapaný souboj o přímý postup do finále. Výsledek byl rozhodně překvapivý a asi nikdo to takhle nečekal. Škoda, že soutěže začaly být zajímavé až v poslední etapě.

Trojice přeživších zavzpomínala na Chili a je zajímavé, že se po odchodu Nikol bez problémů začlenila do zbytku kmene, a dokonce si ji všichni oblíbili.

Johy byla trochu rozhozená z toho, že budou další soutěže, a navíc ani přesně neznají všechny detaily k finále. Bláhově si myslela, že z trojice vítěze nějakým způsobem vybere porota, pro kterou si už pár dní detailně ve dne v noci připravovala proslov, který by ji měl ukázat v tom nejlepším světle.

Veve se nechala slyšet, že by byla nejraději ve finále s Johy, protože Vláďu považuje za velkého soupeře. Vláďa se zase rozpovídal o tom, že Johy má všechny sociální trumfy k tomu, aby jí všichni fandili, kdežto jeho berou jako člověka s dobrou prací a šťastnou rodinou, který vlastně ani výhru nepotřebuje. Vláďa nezapomněl dodat, že mu o peníze nikdy nešlo a do hry šel kvůli titulu.

Trojlístek se konečně dočkal a došlo na soutěže. Ta první byla klasická kombinace překonání vzdálenosti ve vodě, použití síly, skládačka a házení pytlíků s pískem. Bylo vidět, že všem dochází síly, Veve se vůbec nechytala. Nakonec byla nejlepší Johy. Další soutěž tak mohla odpočívat a sbírat sílu.

V další hře Veve a Vláďa drželi konečky prstů disky a Vláďa předvedl sestavu kroucení a šklebů. Veve se v myšlenkách zatoulala ke svým oblíbeným písním a stála jako sfinga. Tím vyřadila Vláďu ze souboje o přímý postup do finále.

O ten si zahrála s Johy a světe div se, docela náročný noční souboj vyhrála. To bylo překvapením i pro ni. Asi nejmenší radost měl Vláďa, který už se smířil s tím, že o jeho postupu bude rozhodovat porota, ale předpokládal, že bude soupeřit s Veve a dokáže se prosadit jako mnohem aktivnější hráč, kterého porota pošle do finále. Jenže bude muset teď přesvědčovat ostatní, že je lepší než Johy, a to už z jeho pohledu neviděl tak růžově. Poprvé vypadal unaveně. Veve naopak ožila.

Veve, zdroj: TV Nova

Hned po nočním souboji byla kmenová rada a moderátor pokládal Johy a Vláďovi otázky hodně na tělo. Oba tak museli odpovídat, proč by ten druhý neměl postoupit, co by soupeři vytkli, že udělal špatně pro hru kmene, jakých chyb se soupeř dopustil v sociální hře atd.

Porota složená z hráčů hlasovala. Je nepravděpodobné, že by všichni uvažovali stejně (a hlasovali stejně), takže nejspíš měli jasno už před kmenovou radou a zvolili hráče, který podle nich hru nejvíce prožíval, nebál se udělat riskantní tahy a za nikoho se neschovával. Veve tak dostala soupeře do finále.

To proběhne rozdělené do dvou fází. V první části se finalisté utkají v pěti soutěžích o pět bodů. Každý bod bude mít stejnou váhu, jako hlas poroty. Pokud ale porota opět jednomyslně vybere hráče, který podle nich hrál nejintenzivnější hru, nejspíš jako protiváha pět hlasů nebude stačit, i kdyby Veve všech pět soutěží vyhrála, což není pravděpodobné. Takže náš redakční tip na vítěze je jasný: Je trochu namyšlený na svůj počet imunit a opakovaně se zmínil, že se tím stal legendou Survivoru. Tak zdravé sebevědomí určitě má!

Zajímavost: Johy má na svém Instagramu fotky, pokud se u poslední fotografie rozkliknou štítky k pojmenování osob, je tam Veronika_Havlik, shopaholicnicol, chili_tathuy a survivor.vlada (už od 5. dubna).

Zdroj článku: