Ondřej Novotný promluvil o „zombících“ z reality show Survivor Česko & Slovensko

Ondřej Novotný promluvil o „zombících“ z reality show Survivor Česko & Slovensko
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejen pro soutěžící drsné reality show byl pobyt v Dominikánské republice velkým životním zážitkem. Ondřej Novotný je sice ostříleným matadorem a prožil si už dvě série Robinsonova ostrova, ale i tak ho natáčení hodně vyčerpalo.

82 dní na ostrově bylo pro moderátora dobře stráveným časem a bere to jako dobrodružství. Sám je také dlouhodobým fanouškem dobrodružných reality show a už před šesti lety se seznámil s Robinsonovým ostrovem. Od té doby tento druh zábavy sleduje a byl velice rád, že se dostal k moderování současné show.

Sám potvrdil, že Survivor je opravdu drsná show, ale jde o zkušenost, která není úplně přenosná. Zdůraznil, že soutěžící byli většinu času na hraně svých fyzických a psychických možností. Diváci často kritizovali, že mají moc velký komfort jako podestu na spaní, příbor, nádobí atd., ale i tak rozhodně nešlo o pohodlný pobyt.

Celá show přišla Novu na víc než sto milionů a podle moderátora to byl velice kvalitní projekt, přestože se točilo v hodně extrémních podmínkách a trávit tolik dní v horku bylo peklo nejen pro soutěžící, ale i pro filmový štáb.

Obzvláště posledních dvacet dní bylo hodně tvrdých a práce s tureckou produkcí nebyla jednoduchá, protože si Turci berou vše velmi osobně a bylo znát i rozdílné kulturní prostředí tureckého štábu.

Navíc v Turecku se show vysílá pět dní v týdnu po třech hodinách a má velký úspěch, a tak nemohli pochopit českou skromnější verzi.

Soutěžící, Zdroj: TV Nova

Co prozradil Ondřej Novotný o soutěžících

Moderátor takticky přešel debatu o vítězi, aby neprozradil něco, co mu smlouva zakazuje. Rozpovídal se ale o hráčích obecně, že neměl favorita. Snažil se být ke všem spravedlivý, ale i on měl občas chuť některé z nich zabít bez pocitu viny a předpokládá, že to měli soutěžící podobné ve vztahu k němu.

Rovněž se snažil dát každému stejný prostor, ale někteří soutěžící měli mnohem větší schopnosti si získat větší pozornost.

Posteskl si, že do show se bohužel dostali i lidé, kteří nevěděli vůbec nic o tom, jak vše funguje, a tak bylo na něm, aby jim alespoň částečně dokázal dát informace a nebyli znevýhodnění oproti těm, kteří nelenili a dobře se na pobyt připravili.

Moderátorská činnost měla i svou smutnou stránku, protože Novotný věděl prakticky všechno, co se řeklo a událo, a poctivě natočený materiál sledoval, neměl ale nikoho, s kým by to mohl probrat a sdílet své dojmy.

Návrat do reality

Jak Ondřej uvedl, když se vracel z Robinsonova ostrova, byl zralý na odbornou pomoc a trvalo tři měsíce, než se z pobytu vzpamatoval. Tentokrát byl už zkušený, ale stejně mu chvíli trvalo, než se vzpamatoval. Dodal, že poslední dny dělaly z lidí už „zombíky“ a nebylo to těžké jen pro soutěžící, ale i pro celý filmový štáb.

Zdroj článku: