Okresní přebor: Zajímavosti o seriálu, které jste nevěděli. Jak je na tom ve skutečnosti Áda Větvička?

Okresní přebor: Zajímavosti o seriálu, které jste nevěděli. Jak je na tom ve skutečnosti Áda Větvička?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalu mapující celou jednu fotbalovou sezónu klubu SK Houslice mistrně režírovali Jan Prušinovský a Jakub Kohák. Co si v seriálu zahráli? A kdo se díky natáčení vrátil k fotbalu? Pojďte se podívat na zajímavosti ze seriálu z prostředí čutálistů.

Největší frajer

Během natáčení seriálu v roce 2010 se ukázalo, že největším frajerem na hřišti je David Novotný, představitel Jardy Kužela. Ten byl totiž dříve aktivním fotbalistou a převyšoval tak úroveň okresního přeboru.

A co ten Áda?

Představitel Ády Větvičky, herec a komik Leoš Noha, použil poprvé svou dnes již charakteristickou vadu řeči v pořadu Na stojáka. Líbilo se – a on jede v této linii i dál. A pozor na něj! I když na to rozhodně nevypadá, ve skutečném životě je tento borec poměrně slušným fotbalistou.

Dostal ocenění

Seriál Okresní přebor byl v rok svého uvedení velkým hitem. Představitel Jirky Luňáka, Ondřej Vetchý, dokonce za svou roli obdržel cenu TÝTÝ.

Vrátil se k fotbalu

Jan Prušinovský ani nevěděl, jakou bude mít jeho počin odezvu. Nejen, že se spousta lidí po celé republice opět dala na aktivní fotbal, ale na popud Prušinovského se po více než třech letech vrátil na zelený pažit i David Novotný. Ten začal nastupovat za bývalý oddíl Zadní Třebáň.

Na plac!

Oba režiséři si v seriálu také zahráli. A oba v roli brankářů. Jakub Kohák nastoupil za Slavoj Houslice a Jan Prušinovský za tým z Újezdu.

Nic nebude!

Herci si často během natáčecí pauzy hráli s míčem. Když pak došlo na samotné natáčení, byli často unaveni. Bago s míčem jim tedy režisér Prušinovský zakázal.

Prušinovský se svým nápadem natočit seriál z fotbalového prostředí oslovil nejprve Českou televizi. Tam jej ale odmítli s tím, že tento typ seriálu není to, po čem dnešní divák touží. Chyba lávky, co myslíte?