Chatrč (2017): Producent přiznal, že natočit film jej přinutila manželka

Chatrč (2017): Producent přiznal, že natočit film jej přinutila manželka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krutý osud a pohled na to, jak se smířit. To je film Chatrč. Nebude to o hereckých výkonech nebo o nákladné produkci. I tak ale prožijete silný filmový zážitek a zavaříte své mozkové závity.

Předloha se stala bestsellerem

Román kanadského spisovatele Williama Paula Younga byl vydán v roce 2007. Young jej ale původně napsal jako dárek k Vánocům pro svých šest dětí a také několik přátel již v roce 2005. Po vydání se po dlouhých 70 týdnů držela v čele seznamu knižních bestsellerů známého deníku The New York Times. Její filmové zpracování je schůdnou variantou pro věrné milovníky knihy. Nic podstatného v něm nechybí.

Krutý osud a smíření?

Hlavní hrdina Mack Phillips neměl lehké dětství. Jeho otec byl alkoholik a krutě bil syna i manželku. Poté se děj přenáší do Mackovy dospělosti, kdy vychovávají s manželkou své tři děti, Kate, Joshe a Missy. Do života jim však vstoupí naprosto zdrcující tragédie, která hlavního hrdinu zanechává bolavého a plného nezodpovězených otázek.

Po čase dostane zvláštní vzkaz – někdo jej zve na místo, které v něm vyvolává ty nejčernější životní vzpomínky. Rozhodne se tam jet, protože už je příliš zoufalý. Následné události jej navždy promění.

Dokáže překonat velký smutek? Dokáže ještě někdy ve svém životě prožít hlubokou radost? Dokáže ještě odpouštět a žádat o odpuštění? Velmi silný příběh, ve kterém nehraje roli, kdo z herců hraje hlavní roli. Silný příběh o tragédii, vině, odpuštění a cestě ke smíření.

O natáčení filmu Chatrč vlastně rozhodla manželka producenta Gila Nettera, která si nakoupila několik desítek výtisků knihy, a rozdávala je svým známým a přátelům. A to tak dlouho, až kniha oslovila i jej, a rozhodl se pro filmovou produkci knižní předlohy.