Dnes v Ulici: Nakažlivý Lexík se k Vilmě nesmí přiblížit. Šímu štve, že Hynek rozhoduje za něj

Dnes v Ulici: Nakažlivý Lexík se k Vilmě nesmí přiblížit. Šímu štve, že Hynek rozhoduje za něj
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma si za Lexíkovo onemocnění připadá zodpovědná. Když se chlapec vrátí domů, pochopitelně se o něj touží starat, ale Lumír jí v tom zabrání. Být v Lexíkově blízkosti by teď pro ni mohlo být nebezpečné. Zatímco Vilma chce být s rodinou, ale nemůže, Šimon by se rád z rodinné akce na statku vyvlékl.

Vilmu ničí, že se musí od Lexíka držet co nejdál

Lexík se má vrátit z nemocnice a Kateřina chce pomoct alespoň tak, že Lumírovi domů přinese nákup. Nečeká ale, že v obýváku narazí na spící Vilmu, která ji poleká. Paní Nyklová si kvůli nemocnému vnukovi dělá výčitky. Stále na něj myslí a těší se, že ho pořádně obejme, až konečně dorazí ze špitálu. Lexík s rouškou přes obličej se však nesmí k babičce přiblížit a rovnou zapadne do pokoje, zatímco Lumír se snaží mámě vysvětlit, že chlapec je nakažlivý. Kdyby ve svém věku chytla zápal plic, mohlo by to pro ni být fatální. Vilma se přesto hádá, chce zůstat a starat se o maroda. Lumír ji musí z bytu doslova vystrkat.

Vilma a Vendula se od Lumírova bytu drží dál.
Vilma a Vendula se od Lumírova bytu drží dál. | Zdroj: TV Nova

I když tedy Vilma nakonec poraženě odejde, později se zase vrátí, aby od Venduly vyzvěděla, jak se Lexíkovi daří. Ani Vendula se ovšem do bacily zamořeného bytu nehrne. Nechce riskovat, že se nakazí, protože pak by to od ní mohla dostat malá Eliška, což si samozřejmě ani Vilma nepřeje. Jejich rozhovor vzápětí naruší příchozí Kateřina, která chce Lumíra podpořit v náročné chvíli. Vilmu rozčiluje, že paní hospodská si dovnitř klidně může, zatímco ona se musí držet stranou.

Šimon zklame tátu, když s ním odmítne jet na statek

Šimon je otrávený z toho, že jej táta nutí strávit víkend na nějakém statku. Jeho žena Dáša má totiž narozeniny a všichni je tam chtějí společně oslavit. Každý z nich se nesmírně těší, ovšem kromě Šimona, kterého na tom nejvíc rozčiluje, že nedostal možnost volby. Nikdo se ho nezeptal, jestli na statek chce. Víkendy obvykle tráví u Gábiny. Teď by měl najednou odjet někam, kde bude muset zase sdílet pokoj s otravným mladším bráchou. Navíc jsou tam koně, z nichž má strach.

Šíma se pokusí tátu přesvědčit, aby ho nenutil jezdit, ale neúspěšně, a tak to zkusí alespoň u mámy. Když se následně dozví, že Jirka Herman koupil pro sebe a pro Gábinu lístky na motokáry, zesmutní ještě víc. To by pro něho byl daleko zábavnější program, ale místo toho musí trčet někde na statku. Gábinu mrzí, že se Šimon k celé věci staví takhle, zároveň ho ale nechce nutit do něčeho, co je mu tolik protivné. K čemu by to vlastně bylo? Jestli ho Hynek přiměje odjet, Šimon to akorát všem pokazí, protože bude celou dobu uražený a naštvaný.

Už to skoro vypadá beznadějně, když Hynek dorazí ke Gábině, aby syna vyzvedl. Šimon si ale postaví hlavu. Znovu se pokusí tátovi vysvětlit, proč odmítá jet, a za svým rozhodnutím si stojí. Trucuje tak dlouho, až Hynek nakonec neochotně povolí a odejde s nepořízenou. Předtím ale Šimonovi vyčte, že ho příšerně zklamal. Gábinu a Jirku upozorní, že si o tom ještě promluví, protože takhle to opravdu dál nejde…

Zdroj článku:
  • Autorský text