Psanci Ameriky (2001): Herci se kvůli roli učili na ranči. Jak jim to šlo?

Psanci Ameriky (2001): Herci se kvůli roli učili na ranči. Jak jim to šlo?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro to, aby Colin Farrell a Scott Caan dobře ztvárnili role nevděčných potížistů v příběhu odehrávajícím se na divokém západě, museli se po několik týdnů zavřít na ranč a od skutečných kovbojů se učit potřebné triky.

Dva potížisté na scéně

Hlavní hrdinové filmu jsou dva nevděčníci Jesse James a Cole Younger, co stále strkají nos tam, kam nemají. Pořád plavou v nějakých potížích a ničeho si neváží. Avšak pro obyvatele usedlostí v okolí Liberty ve státě Missouri tito muži představují něco zcela jiného. Jsou pro ně hrdinové. Jejich drsná parta totiž zachraňuje farmáře v okolí, kterým chce Severní železniční společnost za každou cenu zabrat jejich půdu.

Akční western

Příjemný akčňák z doby divokého západu vás překvapí skvělým hereckým výkonem Colina Farella. A taky množstvím skutečně dobrých hlášek. „Jesse James chlapík byl, hodně lidí odpravil. Vlaky přepadával rád, boháčům uměl brát. Chudákům dával zas, přál bych vám, abyste ho mohli znát.“

Natáčení v neskutečném horku

Natáčení snímku probíhalo v americkém Texasu a trvalo necelých 70 dnů. Z toho po dobu 45 dnů se teplota stále pohybovala okolo 40 stupňů Celsia. Herci i štáb tedy rozhodně neměli na růžích ustláno.

Výcvik na ranči přinesl své ovoce

Režisér Les Mayfield si přál, aby se herci dokázali do svých rolí dokonale vžít. Proto hlavní hrdiny, v čele s Colinem Farrellem a Scottem Caanem na celých šest týdnů přemístil na jeden z rančů, kde se učili jízdě na koni a dalším kovbojským dovednostem. Příprava byla natolik účinná, že Colin Farrell poté v rámci natáčení filmu zvládnul většinu akčních scén bez toho, aby byl nahrazen kaskadérem.

Akční western se skvělým hereckým obsazením vás překvapí svým kvalitním zpracováním, humorem i dostatkem invence. Rozhodně se nejedná o typický kýčovitý western, kde to lítá hlava nehlava.