ZOO: Filip Kaňkovský je nepřehlédnutelný. Hodí se spíš na role darebáků, ale v seriálu je přesvědčivý i jako major Břéťa

ZOO: Filip Kaňkovský je nepřehlédnutelný. Hodí se spíš na role darebáků, ale v seriálu je přesvědčivý i jako major Břéťa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filip Kaňkovský si zřejmě popularitu nezískal oslnivým vzhledem. Dalo by se o něm spíše říct, že vypadá velmi neobvykle a jeho zvláštní oči na sebe strhávají pozornost. Sedmatřicetiletý herec už dokázal, že má talent a umí zahrát psychopatické vrahy i dobrosrdečné policajty.

V ZOO byla jeho postava spojená hlavně s Petrem Urbanem a nebylo úplně jasné, zda zůstane v seriálu i po jeho odchodu. Nakonec se jeho linka neztratila, a naopak to vypadá, že mu scenáristé dopřejí více prostoru, a dokonce i novou lásku. Do oka mu padla Eliška, a přestože se zatím potkávají hlavně kvůli klukovinám Eliščiných synů, Břéťa by byl rozhodně rád, kdyby Eliška dala najevo zájem.

Filip už má za sebou řadu filmových i seriálových rolí. Zahrál si třeba v Příběhu kmotra, v Případech 1. oddělení nebo v seriálu Čtvrtá hvězda.

K divadlu se dostal během studií na gymnáziu, když chodil do divadelního kroužku. Na konzervatoři potom vystudoval hru na klavír a trombón. Stále ho to táhlo i k divadlu. Nakonec si jako profesi vybral herectví a k tomu má ještě vlastní kapelu.

Mohlo by se zdát, že jeho asijský vzhled mu bude v herectví překážkou, ale je to právě naopak. Navíc nemá v předcích žádné exotické cizince, ale za jeho vzhled může kožní řasa, která mu oči zužuje.

Trochu netradiční vzhled mu nepřekážel ani u dívek. Při studiu DAMU se zakoukal do krásné Kristýny Leichtové a jeden čas to vypadalo, že po společném bydlení, které si oba pochvalovali, budou uvažovat i o rodině.

Kristýna Leichtová a Filip Kaňkovský před deseti lety, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jenže nakonec přišlo několik rozchodů. Filip je podle magazínu Naše hvězdy hodně žárlivý, a to byl kámen úrazu. Hlídal Kristýnu, která rozhodně není šedou myškou a při každém náznaku obdivu od mužských kolegů, tropil žárlivé scény. Po pětiletém období rozchodů a usmiřování se herci rozešli definitivně.

Pár let to vypadalo, že se Filip rozhodl žít sám, ale nakonec se začal ve společnosti objevovat s herečkou z Jihočeského divadla Danielou Šiškovou. Zatím to ale nevypadá, že by se chtěl usadit a tvrdí o sobě, že sám je ještě dítě. Ani svatba se neplánuje. A zatímco Kristýna Leichtová už je maminkou, Filip vymýšlí pro svou přítelkyni klukoviny.

Na bezstarostného bohéma si ale nejspíš jen hraje. Když v roce 2021 natáčel jednu show, při které jel v automobilu, všiml si na zastávce ležící ženy a neváhal celé natáčení zastavit a ženě poskytnout první pomoc a zavolat záchranku. Jak se později dozvěděl, zachránil jí tím život.

A jak to vypadá, dobré skutky mu teď naplánovali i scenáristé v seriálu ZOO, protože jen díky němu nemají kluci od Elišky opletačky se zákonem a jejich děda mohl dokonce rovnou skončit ve vězení, když vzal jejich klukovinu na sebe.

Zdroje článku: