Poslední série dotočena, tak proč se nekouknout znovu aneb proč byste neměli ignorovat seriál „Lucifer“

Poslední série dotočena, tak proč se nekouknout znovu aneb proč byste neměli ignorovat seriál „Lucifer“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kriminálky nás odjakživa fascinují. Columbo, Monk, nebo i nejdéle vysílaná kriminálka „Námořní vyšetřovací služba“ si užívají vysokou oblíbenost a skvělou sledovanost. Ale až „Lucifer“ zkombinoval kriminálku z nadpřirozenými a božskými tématy. A překvapivě to velmi dobře funguje.

Geniální příběh

Mistr pekla a opravdický ďábel Lucifer Morningstar (Tom Ellis) opustil peklo, aby si užil života v Los Angeles. Už nemá náladu mučit lidi v pekle a poslouchat svého otce, proto otevře v "městě andělů" vlastní klub. Na naší planetě je Lucifer neodolatelný. Díky jeho britskému akcentu, mocnému šarmu a zvláštním schopnostem (nesmrtelnosti, nezranitelnosti, nadlidské síly a schopnosti dozvědět se o lidech jejich nejhlubší touhy) si na Zemi může dělat co chce. To se ale nelíbí jeho bratrovi Amenadielovi (DB Woodside), který se nejdříve pokouší vrátit satana zpět do pekla, než se zamiluje do terapeutky Lucifera Lindy (Rachael Harris).

Poté, co někdo zabije „kamarádku“ Lucifera, se do jeho života dostane detektivka Chloe Deckerová (Lauren Germanová). Jinak než ostatní lidé, je Chloe zcela imunní na Luciferovou magii. Tuto fascinující vlastnost donutí Lucifera s ní strávit více času, takže se stává jejím partnerem při pátrání po padouších. Po nějaké době je zcela jasné, že se do ní zamiloval, i když sám popírá veškeré lidské emoce.

Mysteriózní ale i zábavné

Je jasné, že svět kolem biblických postav je tajuplný. V seriálu se neobjevují jen Lucifer a Amenadiel, taktéž se seznámíme s velkým počtem dalších postav z knihy. Například bohyně všeho živého, a tudíž matka našich andělů. Nebo Uriel, bratr Lucifera a anděl smrti, který ohrožuje život Chloe. Lucifer ho zabije, aby tím detektivku zachránil, což znovu ukazuje, že mezi nimi existuje něco speciálního.

Ve třetí řadě se objeví bájný Kain, syn Adama a Evy a první vrah na světě, který je poté odsouzen chodit navždy po světě, bez možnosti umřít. Tento seriál ale není jen mysteriózní a tajemný, Lucifer dokáže často rozesmát. Nejen kvůli neobvyklé interakci s lidmi, ale i vlastnímu sarkasmu, cynismu a zvláštnímu chování. K tomu se musí dodat, že Tom Ellis je geniálním ďáblem. Tomu se dá říct perfektní volba herce pro danou roli, asi by nikdo jiný nezahrál šaramantního šviháka takto skvostně.

Kvalitní seriál, který vás ohromí

Lucifer“ je ze všech stran skvělá podívaná. Pokud se těšíte na kriminálku se zajímavými příběhy, budete s tímto seriálem velmi spokojení. Pokud očekáváte ďábelský humor a různé narážky, vtípky a podpásovky, taktéž nebudete zklamaní – scénář je napsán výtečně. No a pokud máte rádi romantiku, tak i té tu není málo. Osobní příběh pomalu se rozjíždějící lásky mezi Luciferem a Chloe má skvělé tempo. Přestože oba říkají, že je mezi nimi čistě profesionální vztah a jsou pouze přáteli, poznáme, že tam je něco víc. Oba si navzájem věří, několikrát si zachránili životy a Chloe je jediná smrtelná osoba, která pro Lucifera něco znamená, no a to přeci musí něco znamenat.

Na konci května bude na Netflixu zveřejněná druhá půlka páté řady, 31. března bylo dokončeno natáčení šesté a poslední řady. Pokud tedy nevíte, jak se po roce pandemie doma pobavit, zkuste „Lucifera“. Nebudete toho litovat.