Theo a Viktor z Kukaček: Každý z nich má své příznivce a jejich herecké výkony vhánějí slzy do očí nejedné divačce

Theo a Viktor z Kukaček: Každý z nich má své příznivce a jejich herecké výkony vhánějí slzy do očí nejedné divačce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dětští protagonisté leckdy zastiňují herecké výkony svých dospělých kolegů, alespoň podle ohlasů diváků. Tak je tomu i v seriálu Kukačky. Seriál nejvíce citově prožívají ženy a matky. Právě tyto divačky se hluboce klaní představiteli Jakuba, Viktorovi, který trpí aspergerovým syndromem.

Oceňují neskutečně věrohodně zahrané scény, které jsou plné vzteku a hysterie. Kdyby nevěděly, že hraje také v seriálu ZOO, byly by dokonce přesvědčené, že Jakuba Viktor nehraje, neboť jím zkrátka je. V každém díle je dohání k slzám upřímný projev Jakuba – každé jeho gesto, kdy objímá Karla či Olze otevřeně řekne, že ji má rád, že je hodná. Mateřské dojetí z dítěte, ve kterém je vlastně kus zralého dospělého člověka, dokáže řádně rozvibrovat emoce. Herecký talent, zní sborově ze sociálních sítí. Kdyby to bylo jen trochu možné, fanynky seriálu by Viktora navrhly na cenu Českého lva za hlavní dětskou roli.

Ovšem ani představitel Tomáše, Theo, nezůstává opomenut. Má své skalní příznivce, kteří na něj nedají dopustit a těší se na každou jeho novou filmovou scénu. Větami jako „Miluju postavu Tomáše, je to moje srdíčko. “ nebo „Theo ovšem musí skutečně hrát, vyjadřuje emoce, jeho mimika musí korespondovat s různými situacemi, které se během plynoucího děje naskytnou. Jeho role je mnohem těžší než role robotického Jakuba. “ projevují fanoušci svému oblíbenci svou přízeň.

Čí role je těžší? Nakolik hrají kluci opravdu sami sebe a jak moc se museli své roli přizpůsobit? Který je lepší? A je vůbec možné měřit herecké výkony dvou dětských představitelů, jejichž role jsou diametrálně odlišné? 

Oba kluci si skvěle rozumí i normálním životě
Oba kluci si skvěle rozumí i v normálním životě. | Zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

Jedno je jasné. Kluci jsou oba skvělí, senzační a zřejmě je čeká další slibná herecká kariéra. Seriál Kukačky rozehrál jejich herecký um a s každou další rolí mohou stoupat vzhůru k hereckým výšinám.

Jako poklonu oběma dětským protagonistům uvádím diváckou citaci: „Smekám, kluci, jste famózní. Oba zasloužíte Oskara!“

Zdroj článku:
  • Autorský text